Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 29. 13:56

Visszavonta a gázkamrás írását Demeter Szilárd

24 órán belül visszavonulót fújt a miniszteri biztos, nyilatkozatában azt is elismerte, hogy az általa jegyzett cikk sértheti a nácizmus áldozatainak emlékét.

Hirdetés

A Magyar Nemzethez eljuttatott nyilatkozatában Demeter Szilárd visszavonta az Origo által közölt publicisztikáját, amelyben többek között:

  • Európát Soros György gázkamrájának,
  • a zsidó származású Soros Györgyöt "liberális führernek",
  • a lengyeleket és a magyarokat pedig az "új zsidóknak" nevezte.

A cikk ellen tiltakozását fejezte ki a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Izrael magyarországi nagykövetsége, a Nemzetközi Auschwitz Bizottság, Köves Slomó az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője, Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök, Vámos Miklós író, Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke is.

Demeter Szilárd, aki miniszteri biztos és a Petfői Irodalmi Múzeum igazgatója a nyilatkozatában elismerte, hogy az általa használt náci párhuzam sértheti az áldozatok emlékét, relatívizálja a fasizmus bűneit.

A publicisztika visszavonásával egyidejűleg Demeter a Facebook oldalát is törölte.

A visszavonásról kiadott nyilatkozata:

Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom. A Facebook egy Kertész Imre-idézet miatt letiltott három napra, onnan nem tudom törölni a posztot, tehát a Facebook-oldalamat törlöm.
Abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét. – A közeljövőben ehhez tartom magam.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: antiszemitizmus Demeter Szilárd holokauszt Soros György
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés