Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 29. 12:03 Forrás: hvg

Szájer József lemondott az európai parlamenti mandátumáról

Azt írta, nem bírja tovább a munkával járó lelki megterhelést.

Hirdetés

Szájer József a Fidesz alapító tagja, 1990 és 2004 között a magyar országgyűlés képviselője volt, az Európai Parlamentben pedig 2019-ben kezdte meg a negyedik ciklusát.

Lemondását így indokolta:

Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük. Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni.

Bejelentésében azt írja, hogy a döntése nincs összefüggésben a jogállamiság kapcsán kialakult, jelenleg is zajló vitával, ebben a kérdésben továbbra is a kormányt támogatja.

Szájer József 2020. december 31-én távozik a posztjáról. A hatályos jogszabályok szerint a Fidesz-KDNP megnevezheti az utódját, de csak a párt 2019-es európai parlamenti választási listáján szereplő jelöltek közül választhatnak új képviselőt. Ha a kormánypártok erről nem nyilatkoznak, akkor automatikusan a pártok listájának következő helyen álló jelölt kapja meg Szájer mandátumát – Kovács István, aki jelenleg az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európai Parlament Fidesz képviselő lemondás Szájer József
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés