Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 29. 12:23

Tízmillió dollárt ad a kormány egy washingtoni múzeum építésére

Kicsit kisegítjük az amerikaiakat, a lengyelek is beszálltak pénzzel.

Hirdetés

Tízmillió dollárral (körülbelül 3 milliárd forinttal) járul hozzá Magyarország az amerikai Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány washngtoni  múzeumának és kutatóközpontjának felépítéséhez – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebookon.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint a kormány ezen a héten írta alá a szerződést a hozzájárulásról. A kedvezményezett alapítványt az Egyesült Államok Kongresszusa alapította 27 évvel ezelőtt. Magyarország mellett Lengyelország is jelentősebb összeget adománnyal járul hozzá az új múzeum létrejöttéhez.

A külügyminiszter azt írja:

„Kommunista diktatúrák emberek tízmillióit gyilkolták le, nyomorították meg vagy tették tönkre az életüket. Ezeket a bűnöket nem szabad feledni és nem szabad hagyni azok mentegetését sem - írta, hangsúlyozva: fontos, hogy az utókor is megismerje a kommunizmus valódi arcát és méltó emléket állítson az áldozatoknak.”

Bejegyzésében külön felhívta a figyelmet arra, hogy kiábrándítónak tartja azokat a nemzetközi politikai törekvéseket, amelyek a kommunizmus bűneinek relativizálására és a kommunista ideológia képviselőinek mentegetésére irányulnak.

A kormányoldali politikusok elnyomó rezsimek elleni kiállását némileg árnyalja, hogy Demeter Szilárd miniszteri biztos és múzeumigazgató épp a minap nevezte Európát Soros György gázkamrájának.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: diktatúra kommunista diktatúra közpénz Szijjártó Péter Washington
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés