Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. november 28. 21:15

Nem is annyira meglepő meglepetés: Pick-Szeged–Csurgó 30–33 (11–12)

A csütörtöki nagyarányú Bajnokok Ligája-beli győzelem után várható volt némi fásultság a csapaton, ezért sem volt annyira meglepő, hogy a mindig kemény diónak számító Csurgó ma feltörhetetlen volt.

Hirdetés

Már a meccs elején úgy tűnt, hogy a mieink bent maradtak egy kicsit az öltözőben, 0–2-re elment a Csurgó: Szeitl Erik két góljával. Majdnem öt perc kellett az első szegedi gólhoz, igaz a Pick játékában benne van, hogy nehezen kapcsol üzemi fordulatszámra a gépezet, de ha beindul, akkor általában bedarálják az ellenfeleiket.

De Kaspareket blokkolták, az indításból is gólt lőtt a Csurgó, 1–3 volt ekkor. Igaz, jött Bodó és szépített: 2–3, de Borsos is belőtte a második gólját, 2–4. Hét perc alatt kaptunk 4 gólt a Csurgótól, de csak kettőt lőttünk. Pastor mester nem is bírt magával, tüzelte a csapatot, 4–4-nél úgy hadonászott, mintha az első gólját lőtte volna a csapat, de a Mister mester érezhette a bajt már ekkor.

A mieinknek nem ízlett a Csurgó masszív, fizikális játéka, fegyelmezetten zártak vissza, igaz a szegedi lerohanásoktól nem is kellett ma tartaniuk annyira. Bodó arcában is rendre ott volt egy-egy csurgói kéz, nem lőhetett annyira zavartalanul, mint az Elverum ellen. Tatai is megmutatta, hogy jó kapus, 5–5, 5–6 – így alakult a meccs a 16. percig, amikor a csurgói edző időt kért. Juan Carlos Pastor valószínűleg magában megköszönte ezt, ráfért a szegediekre a pihenő.

Bodó kezdett bemelegedni, rendre ő tudott válaszolnia csurgói gólokra, 6–7-nél labdát is kapott a Szeged az egyenlítéshez, de visszafújták a támadásunkat, az indításból pedig hetest kapott a Csurgó, amit Krismancic be is lőtt, 6–8.

Komótosan játszott a Pick, Bándhidi befordulásai sem sikerültek úgy, ahogy szoktak, a vendégek meg elmentek hárommal, Krismancic elfutott és ziccergólt lőtt, 6–9. Gyors, agresszív védekezést mutatott be a Csurgó, meg is lett az eredménye, Juan Carlos Pastor időt kért. A folytatásban Canellas szépített, Tatai kapus meg kicsit megsérült, 7–9.

Radivojevic hozta föl szorosra a Picket, az első indításos gólra 21 percet kellett várni, ez jól mutatta a mieink mai játékát, 8-9. Ezután 9–9, 9–10, 10–10, 10–11, 11–11 – így alakult a meccs, futottunk az eredmény után, ne szépítsük. A félidő végén megszerezte a vezetést a Csurgó egy kétkapufás góllal, ezután Krecicet küldték le a csurgóiak közül két percre. Canellas betörésébe azonban belefújtak, maradt a 11–12.

Gyengén játszott az első félidőben a Pick, Pastor mester láthatóan nem volt elégedett. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, de valljuk be, egy kontrollált találkozón, szűk vezetést vártunk a csapattól hazai pályán, igaz a Csurgónak ott volt a „most vagy soha” helyzetből adódó erxtra erő a fáradt szegediek otthonában. Ehhez képest a mieink az Elverum ellen mutatott támadópotenciál felét tették a pályára a Csurgó ellen.

A második félidőt is jól kezdte a Csurgó, Hanusz Egon révén ismét vezettek a szegedi egyenlítés után, 12–13. Popovic után Kasparek is lement két percre, igaz a szegedi kiállítást meg lehetett volna VAR-ozni. Ha lenne VAR.

Nem adta magát a Csurgó, Vasic két ziccert is lőhetett egy-egy elfutás után, a másodikat meg is oldotta, ezzel megint kettővel vezettek a somogyiak. Majd jött Tatai újabb bravúrja. Bánhidi tüntette el Leimetert, hetes, két perc. A vendégek élvezték a meccset, mosolyogva játszottak, a mieink szenvedtek. Krismancic bevágta a hetest, három volt közte, 15–18, érett Pastor mester újabb időkérése. Ki is kérte. A spanyol edző nyugodt maradt, igyekezett nyugalmat sugározni a játékosainak. A megbeszélt figura is sikerült, keresztmozgások után Bánhidire jött ki a figura, aki nem hibázott a vonalról, a védő lepattant róla, 16–18.

De volt-e még lendülete a Csurgónak? Volt. Tatai újabb bravúrja után 17–20-nál már a négygólos vezetésért támadhattak a vendégek a 43. percben, de Krecic fölé lőtt szerencsére. Viszont eladtuk a labdát, Hanusz elfutott, és belőtte. Canellas kezébe ragadt a labda, így adta el, 17-21. Bombac szépített, eddig nem sokat láttunk tőle, 18–21.

Felcsillant a remény, Mackovsek lógott meg Bombac labdájával, 19–21. Egy kapufáról kipattanó Szeitl kezében kötött ki, ő meg bedobta, 19–22, de Bodó lövése is bement, ezúttal is a kapufa volt a főszereplő, de ezúttal szerencsénk volt, 20–22.

Gábor Marcell lőtt hatalmas gólt, Mikler most csak nézte, 20–23, erre Kasparek válaszolt egy bombával, 21-23. Védekezés nem sok volt ekkor a pályán.

Bíztunk benne, hogy a kétgólos különbséget a végén eltüntetheti a Pick, de baj történt, elment a Csurgó 25–29-re. Krismancic lőtte a 24-diket, amire Bombac válaszolt, 22–24, majd jött Bodó szépítése, 23–25, amire Krecic reagált, 23–26. Hetest kaptunk, Radivojevic belőtte, 24–26, de tartotta az előnyét a Csurgó: Krecic lőtt újabb gólt. Henigman talált be a saját hatosától üres kapuba, Krismancicnak viszont volt válasza, 25–29.

A 24. percben Bánhidi is betalált, 26–29, de megint Krismancic lőtt gólt, a 30-dikat. Szegeden, 26–30. Elképesztően gyenge védekezést mutattak a mieink.

Az utolsó 5 perc sem sikerült jobban, mint a találkozó többi része: 28–31 után már csak 2 és fél perc volt hátra. Egy gólra volt a Csurgó a győzelemtől. Hanusz adott egy szenzációs passzt Szeitlnek, aki a hatos vonalánál felugrott és védőktől nem zavartatva lőtt a kapuba, 28–32. Bombac lőtte az első sebtapaszt, 29–32, de alig volt már hátra idő. Hetven másodperccel a vége előtt a vendégek támadtak. Radivojevic gólt tudott lőni egy labdaszerzés után, 30–32, de késő volt.

Gábor Marcell betalált, 30–33, majd labdát is szereztek. Megpróbáltak még egy kínait a somogyiak, de nem jött össze, maradt a 30–33, és a hatalmas csurgói ünneplés a szegedi csarnok közepén.

Megérdemelte a Csurgó a győzelmet, akik 33 gólt lőnek Szegeden, azok nem véletlenül nyernek. Fásult, lassú, enervált játékot produkált a Pick, ez ma kevés volt. A Csurgó története során először nyert Szegeden.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csurgó MOL-Pick Szeged férfi kézilabda NB I
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés