Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Kásler szerint bírni fogja a történelmi nyomást az egészségügy, a szakembereken és a lakosságon múlik a siker
Túl a városon 2020. november 28. 19:12

Kásler szerint bírni fogja a történelmi nyomást az egészségügy, a szakembereken és a lakosságon múlik a siker

A miniszter politikai hangulatkeltéseket emleget, szerinte ennek ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek.

Hirdetés

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán értekezett a koronavírus-járvány kezeléséről.

A miniszter a lakosságra helyezve a felelősséget azt írta: ebben az évben már másodjára kényszerülünk visszahúzódni szűkebb pátriánkba az egészségünk védelmében. Tesszük ezt annak reményében, hogy kellően lelassíthatjuk a koronavírus terjedését a megfelelő vakcina elérhetővé válásáig. A hangsúly pedig a garantáltan biztonságos és hatékony oltóanyagon van.

Több ország, számos gyártója jelentett be kecsegtető eredményeket, de fontos leszögezni a tényeket: az új típusú koronavírus felbukkanása óta már többszörösen felül kellett vizsgálni a típusos tünetek, az alkalmazandó terápiák és gyógyszerek listáját.

Kásler azt is megírta, hogy hosszú hónapok óta dolgozik együtt az érintett területek legkiválóbb képviselőivel, akikkel a rendelkezésre álló szakirodalom és tapasztalatok legszélesebb skáláját elemezve készítenek elő valamennyi döntést. A jelenlegi rendkívüli helyzetben pedig a kormányzati feladatmegosztás azzal segíti a munkát, hogy a járványügyi és egészségszakmai döntések támogatását és szigorú operatív végrehajtását az Operatív Törzs és az egyenruhás testületeink vezetőjeként, a belügyminiszterhez delegálja – magyarázta a sokat bírált emberminiszter, hogy miért Pintér Sándorhoz került át az egészségügy irányítása.

Szerinte ez a rendszer és munkamegosztás a járvány első hullámában már látható és érezhető eredményességgel bizonyított.

„Mindannyiunk közös érdekében higgadtságra és mértéktartásra intek valamennyi véleményformálót, ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy bár pontosan nem tudhatjuk mi vár még ránk, de az biztos, hogy a végén, közös erővel, győzni fogunk” – zárta bejegyzését Kásler Miklós.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy járvány Kásler Miklós koronavírus Pintér Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés