Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 28. 14:41

Európa Soros György gázkamrája a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szerint

Csapágyasra hajtja a sorosozó bolondkocsit a NER, most épp az egyik fő kultúrharcos csöngetett egyet, kielégítve az elvárásokat fölöttébb gusztustalan módon.

Hirdetés

Demeter Szilárd a többi között azt írta az Origóra: Soros

„a világmegváltásban is folyamatosan a szája íze szerint változtatja a játékszabályokat. Ő a játékmester, a bíró, a csatár, és ő számolja a gólokat is. A világtörténelemben láttunk már ilyent. Akinek elég pénz és hatalom adatott, abból diktátor lett, akinek nem, az diktátor szolgálólánya - és kivétel nélkül mindegyik hullahegyeken akart felkapaszkodni az örökkévalóság trónjáig”.

Egy átlagmagyart természetesen nem érdekli Soros György, aki egy a sok – hatalmát kihasználó – bankár közül. Sokkal érdekesebb a komplett NER és benne a Demeter-félék démonizáló magatartása, ahogyan Soros-képet ősellenségként igyekeznek újraalkotni a magyarok előtt, leválasztva róla mindent, ami egy összetett személyiséghez, egy teljes életúthoz kell. De a gusztustalanon túl is van némi zavarba ejtő Demeter megfogalmazásában, hiszen egy másik híres magyar is

  • folyamatosan a szája íze szerint változtatja a játékszabályokat;
  • aki ugyancsak játékmester, bíró, csatár, és ő számolja a gólokat is;
  • a pénz, a hatalom is klappol;
  • a diktátorság pedig folyamatban van.

Demeter nem száll le a bolondkocsiról, ezután azt írja:

„Az a helyzet, hogy Soros trónjához most rajtunk keresztül vezet az út. Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni”.

Írja ezt az az ember, aki egy kifejezetten multikulturális közeg, a magyar irodalom emlékét avatott őrizni.

Írja ezt a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója egy a zsidóság kiirtására rendszeresített náci eszközt, a gázkamrát felhasználva hasonlatként.

Hogy ez ne legyen elég, Demeter Szilárd a liberalizmust és a náci fajelméletet is összekapcsolva „liberárjákat” emleget, amikor a jogállamiságot számon kérik a lengyel és magyar kormányon. Íme:

„A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók. Mindegy, hogy nyitott társadalomnak, vagy jogállamiságnak, vagy szolidaritásnak hívják-e a verbális furkósbotokat – mind a jogfosztás eszközeiként szolgálnak.”

Egy jókora hazugságot is elpuffant:

„Amikor kétségbe vonják a magyar választópolgárok akaratát, képességét arra vonatkozóan, hogy megválasszák, hogyan akarnak élni, kit akarnak hatalmon látni, akkor tulajdonképpen azt mondják rólunk, hogy nagy az orrunk, büdösek vagyunk és tetvesek.”

Pedig az irodalmi múzeum igazgatója is tudja, ilyet senki nem mondott, de a képes beszéden túl egy választási győzelem 2 és fél millió szavazattal egyáltalán nem jelent választói akaratot egy konkrét ügyben. Ez a szánalmas Fidesz-propaganda, amivel Demeter érvel, egy gyenge 2-es lenne Goebbels iskolájában.

A múzeumigazgató a végén még ránt egyet a bolondkocsin:

„Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai”.

Ez a NER újabb szellemi végterméke.

Ezt se feledjük:

Cservenák Zoltán

(Fotó: Ilyés Tibor/MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demeter Szilárd Soros György NER Petőfi Irodalmi Múzeum propaganda vélemény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés