Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. november 27. 18:46

Ismét karácsonyi fényekbe öltözött Szeged

Képriport
Járvány helyzet ide, vagy oda, Szegeden nem múlhat el a karácsonyi szezon díszkivilágítás nélkül. A hagyományoknak megfelelően idén is a Rádió 88 segítségével keresték meg azt a szegedit, aki felkapcsolta a fényeket.

Hirdetés

Péntek délután, nem sokkal fél 5 előtt felragyogtak a karácsonyi fények a városban.

Összesen 20 kilométernyi fényfüzér díszíti Szeged közterületeit,

ez Budapest után a legnagyobb és egyben legkorszerűbb rendszer. Az európai turizmusban már külön kategória, látványosság a karácsonyi díszkivilágítások.

Szegeden a belvároson kívül 20 másik helyszínen, többek között Tápén, Szőregen, Kiskundorozsmán, Baktóban, Rókuson és Tarján városrészben is ragyognak majd az ünnepi fények.

Ebben az évben teljessé vált a Fekete sas utca és az Oskola utca jégcsap díszsora, valamint újdonság még az önkormányzat szürke hivatali épültének és a Sóhajok hídjának fényfüggönyei is.

Ha nem is a karácsonyi fényekhez tartozik, de a Móra Ferenc múzeum előtti új szökőkút kivilágítása is jól illeszkedik az ünnepi városképhez. Érdemes arra is elsétálni és megnénzi.

A nyitó képünkre kattintva nézzék meg Szeged ünnepi fényeit!

Az Anna kúti pergolára felkerültek az organikus, vesszőből készült piros szívecskék, amelyeket tavasszal, a járvány idején már láthattunk.

Természetesen a Dugonics téren ott áll a mindenki által kedvelt fényszarvas is.

A karácsonyi díszkivilágítás felkapcsolásával egy időben elindultak az SZKT fényjáratai is.

Az ünnepi kivilágítás minden nap a közvilágítással együtt kapcsol be. A kijárási korlátozás miatt a rendszer egy része csak fél 5-től este 8 óráig üzemel. A tervek szerint a 2021. január 17-ég élvezhető majd a látványosság Szegeden.

Ez a rövid videó Botka László polgármester Facebook-odalán jelent meg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díszkivilágítás karácsony Szegedi Karácsonyi Hetek
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés