Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 27. 13:57

Tizennégyezermilliárd forint: ennyit kapnánk, ha Orbán Viktor nem vétózna

A magyar kormány újabb politikai konfliktusba keveredett az Európai Unió vezetőivel és megvétózta a költségvetést. Kiszámolták, mennyi pénzre mondott nemet a miniszterelnök és még leírni is sok.

Hirdetés

A jogállamisági mechanizmustól való félelmében bevetett vétóval Orbán Viktor az Európai Unió következő hét évre szóló költségvetését és a járvány gazdasági hatásait enyhíteni hivatott újjáépítési alapot is blokkolta – a hvg.hu kiszámolta, pontosan mennyi pénzről is van szó.

Ezek a támogatások több elemből tevődnek össze. A költségvetésből Magyarország felzárkóztatására, kohéziós célokra 19,9 millárd euró jutna, agrártámogatásokra pedig további 11,7 milliárd eurót kapnánk.

Tehát csak a költségvetés keretében Magyarország 31,6 milliárd eurót, mintegy 11 ezer milliárd forintot kapna az "új brüsszeli birodalom elleni harcban elesni látszó Brüsszeltől".

Az újjáépítési alapból további 6,2 milliárd eurót kapnánk a járvány utáni helyreállításra, 237 millió eurót zöld programokra, és még 834 millió eurót kiegészítő támogatásként.

Összesen tehát mintegy 38,8 milliárd euróra, vagyis 14 ezer milliárd forintra mondott nemet a magyar kormány azért, mert nem szeretné, ha a jogállamiság elveinek érvényesülését bárki számonkérné rajta.

Ebben a helyzetben sovány vigaszt jelent az, hogy a szintén vétózó lengyelek közel négyszer ennyi forrást kapnának.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EU kohéziós alap költségvetés Orbán Viktor Star Wars támogatás vétó

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés