Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 27. 08:53

Orbán Viktor: Jövő héttől lehet regisztrálni az oltásra

A kormányfő szokásos pénteki rádióinterjújában az Európai Unió költségvetésének vétója és a járványhelyzet volt a téma.

Hirdetés

A miniszterelnök megismételte az uniós költségvetés vétójával kapcsolatos álláspontját, amit korábban már többször kifejtett. Szerinte a vita hátterében Soros György áll, aki meg akarja büntetni Magyarországot azért, mert nem fogadunk be bevándorlókat.

Orbán Viktor kijelentette, nem akar kompromisszumot kötni. Szerinte akik nyomást próbálnak gyakorolni Magyarországra és Lengyelországra, azok nem ismernek minket eléggé. 

A járvány elleni harcnak a kormányfő szerint két frontvonala van, a kórházak és az iskolák, előbbiben életeket, utóbbiban munkahelyeket mentenek meg. A járvány alakulásában és az eddigi adatokban egyelőre nem lát bíztató jeleket, de a kormány még kivár, december 11-én döntenek majd a további lépésekről.

Lassan eléri a tízezret a foglalt korházi ágyak száma, de még másfélszer ennyi tartalék van a rendszerben, így állni fogják a sarat – mondta el.

A kormány már tervezi a lakosság beoltásának lebonyolítását, ennek érdekében 13 ezer oltóhelyet hoznak létre.

„Jövő héttől lehet regisztrálni az oltásra. Elindítunk levélben és online egy regisztrációt, ahol feliratkozhatnak azok, akik elsők közt akarnak oltást kapni.”

Emellett rendelkezésére áll egy másik oltási terv is, ha kevés vakcina érkezik, akkor azok fognak először kapni belőle, akik a leginkább veszélyeztetettek.

A miniszterelnök arra kérte a magyarokat, hogy ne foglaljanak le külföldi síutakat, mert azokat nem biztos, hogy be tudják majd váltani.

Várhatóan nem lehet majd ugyanis külföldre utazni szigorú karanténkötelezttség nélkül, hiszen a járvány első hullámában a hazatérő síelők nagyban segíteték a vírus terjedését.

A karácsonyi ünnepek időszakára vonatkozó szabályozásról és az esetleges korlátozásokról a kormányfő nem tudott nyilatkozni, elmondása szerint erről 8-10 nap múlva születik majd döntés.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járványkezelés karácsony költségvetés koronavírus Kossuth Rádió Orbán Viktor síelés vétó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés