Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Szétlövés volt a Bajnokok Ligájában, de nem úgy: MOL-Pick Szeged–Elverum 36–27 (17–15)
Ziccer 2020. november 26. 20:34

Szétlövés volt a Bajnokok Ligájában, de nem úgy: MOL-Pick Szeged–Elverum 36–27 (17–15)

Képriport
Vereségek után próbált visszatérni a Bajnokok Ligája-ritmushoz a MOL-Pick Szeged. Nagyon mentek az átlövések, a norvégok kapusai csak pislogtak többnyire, szétlőtték a kaput a mieink.

Hirdetés

Máté Dominik góljával indult a mérkőzés, azonban ő nem a Szeged, hanem az Elverum játékosa, így a norvégok szereztek vezetést, 0–1, Stranovsky válaszolt szép góllal, 1–1.

A Sport 1 közvetetítésében Méhes Gábor kommentátor a meccs elején elmondta: a vendégek szeretnek lerohanásokkal operálni, várhatóan ezzel próbálkoznak majd, míg a szegediek a felállt fal elleni játékot igyekeznek kierőszakolni. Mikler védése után Kasparek révén meg is szerezte a vezetést a Pick a 3. percben, 2–1.

Az első kiállítás főszereplője Máté Dominik és Kasparek volt, utóbbit küldték le. Emberelőnyből Langaas egyenlített, 2–2.

A szegedieknél egyébként Bánhidi 2 hónap után játszott meccset, de Henigman és Kasparek sem játszott még az idén BL-meccset.

Bravó Ricsi! Bodó homorított egy nagyot a levegőben, azt pedig mindig nagy bomba követi, és most ráadásul a kapuban is kötött ki a labda. Gyönyörű gól volt, 3–2. Blonz válaszolt betörésből, 3–3

Bánhidi kapott jó labdát a hatos vonalánál, eldőlt és gólt lőtt, 4–3. Mikler védett egy hetest a túloldalon, a kipattanót Bánhidi kaparintotta meg. Sajnos Kasparek és Bodó elszórták a labdát, de a norvégok is hibáztak.

Bánhidi megint zseniális volt, leemelt egy passzt a „polcról”, ráfordult és a kapu bal oldalába vágta. Volt ott egy védő, de mintha ott se lett volna, 5–3.

Langaas egyenlített egy Mikler-védés utáni kipattanóból, Pech, 5–4.

Nevelgették a meccs elején kicsit a játékvezetők Bánhidi Bencét, egy-egy esése után intenzíven mutogatták neki, hogy keljen föl, nem történt semmi.

Megint Bánhidi: megpróbált befordulni egy passzt követően, de lerántották, hetes. Radivojevic belőtte, 6–4. Bánhidi tarthatatlannak tűnt ekkor.

Ritkán tudták megállítani Bánhidi Bencét (A nyitóképre vagy ide kattintva nézze meg Szabó Luca fotóit!)

A túloldalon is egy magyar jeleskedett: Máté Dominik átlövésből a sorfal fölött lőtte be Mikler csak beleérni tudott, 6–5. Bánhidi próbált válaszolni, de nem sikerült. Pujol egyenlített a balszélről felkanyarodva, ezt elnézték a védőink, 6–6.

Gaber lövését védi a Fries kapus, Bánhidi helyett állt be a szlovén a 11. percben. Radivojevic a szélről lőtt könnyű gólt, 7–6. Puyol szórt el egy labdát, Canellas lekészítette Kaspareknek, aki a második gólt vágta a kapuba, Friesnek esélye sem volt, 8–6.

A 14. percben Langaas lő újabb gólt beállóból, már a harmadik, 8–7. Mikler fogott egy lövést, de Fries is védett, vagy inkább Kasparek lőtt felkaron. Blonz viszont betalált, 8–8, megint feljöttek a norvégok. Pastor mester idegesen sétálgatott fel-alá.

16. perc: Kaspareket rántotta le Imran, Bombac büntetett, 9–8, de Blonz is jó ma, lerohanásból lőtt gólt, 9–9. Blonznak is a harmadik gólja volt ez.

Elszórták a mieink, de Radivojevic visszaszerezte, Stranovsky pedig a szélről bedobta, 10–9.

Pettersen lőtt gólt, Miler csak beleérni tudott, 10–10, Bombac válaszolt, 11–10. De megint Blonz! A negyedik gólja, ezúttal klasszikus szélsőgólt lőtt, 11–11. Ő, Langaard és Máté Dominik játszik nagyon jól a túloldalon. 

A 22. percben Bodó sáncon megpattanó lövése talált kaput, 12–11, de Hadberg egyenlített a jobbszélről, 12–12. Védekezésben kapott sárgát Bodó ezután, mert a bírók szerint feldobta magát. Ritka az ilyen ítélet a kézilabdapályán. 

Vezetett az Eleverum! Lassú passzt lopott le Puyol, ziccerben mehetett, nem hibázott, 12–13. Bealudtunk. Bodó javított: homorított, lőtt, gól, 13–13. Puyol rontott el egy lővést, ismét a vezetésért támadhattunk, 6 perc volt hátra a félidőből. Kasparek a kapufát találta el, de a norvégok is a fát lőtték meg.

Henigman átlövésből szerezte vissza a vezetést! 14–13, sőt, most a szegediek rohanása jó, Bombac lekészítette Henigmannak, aki ismét betalált, 15–13. Pettersen szépített egy bődületesen nagy átlövésgóllal, nem hagyták magukat lerázni a norvégok, 15–14

A 28. percben szépre szép a válasz: Bombac oszt ki egy tanári passzt Bánhidinek, aki nem hibázott, 16–14. Schønningsen kínaival egyenlít, 16–15. Pastor mester időt kért.

Valószínűleg azt beszélték meg, hogy, hogy Bombac lekészít, Henigman meg bevágja, mert ez történt, 17–15. A félidő végén volt még egy időntúli szabaddobás, de Bodó Pettersen kezét találta el.

A szünetben látható statisztikai adatok közül a legérdekesebb a védések közötti különbség: 32 százalék a 15 ellen.

Bodó góljával indult a félidő, 4/4-es statisztikája volt ekkor, 18–15. Mikler hatalmasat védett az ellentámadás végén!

Fingrent küldték le a bírók, ez volt az első norvég kétperces büntetés. Az igazi büntetés ezután jött: Kasparek átlövésből talált be, 19–15. Kicsit megleptük az Elverumot a félidő elején.

Olyannyira, hogy a 33. percben Mikler lábbal védett hatalmasat Pettersen lövése után. Bodó is oktatott, átlövés helyett lövőcselt csinált, lepattintotta, majd bevágta, 20–15. Puyol szépített, 20–16, de Gaber bedőlt a labdával az indítás után, és be is lőtte, 21–16 a 34. percben.

Abalo lőtt kiszorított helyzetből pontosan a jobb felsőb, 21–17, de mi is tudtunk rohanni, Bombac csel, passz Bánhidinek, aki megint belőtte, 22–17. Henigman szerzett labdát, és ziccerből talált be, 23–17. Jól jöttünk ki az adok-kapottból. 

Blonz révén kapaszkodtak a norvégok, 23–18. Nem nagyon hibázik a szélső, nagyon jó kis játékos. Bombac megelégelte a gólpasszokat, megcsinálta magának a helyzetet, áthámozta magát a falon, és betalált, 24–18

A 38. percben Máté Dominik ment volna át Bánhidin, aki ott állt, de kicsit talán a hatoson belül, hetes. Lehetett volna belemenés is. Blonzot ez nem zavarta, gólt lőtt hetesből, 24–19. Bodó lőlapja már nem tökéletes, kivédte a kapus az első lövését. A túloldalon Langaas szedett össze egy labdát Blonz lövése után, 24–20. Megint kapaszkodtak a vendégek.

Kasparek védővel a vállán, talpról lőtt nagy gólt, 25–20. Máté Dominik kilenc méterről vágta be Mikler kapujába, 25–21, de Kasparek ott is lát helyet, ahol nincs, hatalmas gólt lőtt átlövésből ő is, 26–21! Az ötödik Kasparek-gól, nagyon jól „pótolta” Szepancsicsot.

Fingren (26-22), Blonz (26-23) lőtt gólt a 46. percben, Kasparek válaszolt rá (27–23), de Langaas megint jó helyen volt norvég szempontból, 27–24! Háromra jöttek föl a vikingek.

A 47. percben Radivojevics kihagyott egy hetest, amit Bándhidi „bántalmazásáért” adtak, hiába volt labdájuk a két gólos különbséghez, hibáztak a norvégok is. Majd jött Bodó, de előbb védte a lövését a norvég kapus, ami után Mikler is védett, és így Bodó újra próbálkozhatott. Ezúttal gólt lőtt, végre, 28–24. 11 és fél perc volt hátra.

Időt kért a vendég mester, de utána Mikler védett! Nagyon kellett ez. Bodó adta Bánhidinek, aki a kapuba tette, egyszerű ez, 29–24. És akkor jött az újabb Mikler-csoda, Blonz lövését fogta a magyar kapus! Bodó gondoskodott a tortán a habon a meggyről, kilencről vágta a kapuba, mintha nem is lett volna ott kapus, 30–24. Hosszas kihagyás után kezd magára találni a szegedi bombázó.

Mikler persze védett, ezúttal Pettersent kergette az őrületbe. Hat perce nem tudtak gólt lőni Miklernek, közte egy időkéréssel. Bánhidi vágta a kapuba a túloldalon, 31–24, jó volt látni, hogy Mikler védéseit kihasználták a társai.

Egy a sok Mikler-bravúr közül (A nyitóképre vagy ide kattintva nézze meg Szabó Luca fotóit!)

Újabb Mikler-védés, majd egy egy kis poén: Roli a nem létező szegedi B-középnek mutatta a gól után, hogy szurkoljanak. Természetesen Bodó lőtte szét a kaput megint, 32–24.

Na, sikerült a vendégeknek gólt lőni, Solstad az 53. perc végén, 7 perc után, 32–25. Stranovsky válaszolt, 33–25. Hat perc volt hátra. Solstad megint gólt lőtt, 33–26. Feladhatnák már a viking harcosok – kívántuk ekkortájt.

Canellas is bejelentkezett, 34–26, Bodó is, igaz, ő már ki tudja hanyadjára, 35–26. Solstad válaszolt rá, 35–27. Sok a 27 gól egyébként, a védekezésen azért lenne még mit csiszolni, mert Mikler nélkül szoros lett volna.

Solstad lövését védte Mikler ziccerben. Nagy Tibor váltotta Miklert az utolsó két percre, és ha már beállt, védte is Máté Dominik lövését! Szép volt, Tibor!

Fél perccel a vége előtt a frissen beállt Rosta is lőtt egyet, 36–27.

A végére egy statisztika, a védések arányáról: 41 százalék a 14 százalékkal szemben. Bravó, Mikler!

Úgy néz ki belendülnek a szegediek, a visszatérők is elkapták a fonalat, talán így lehet keresnivalónk a Flensburg ellen december 4-én, csütörtökön.

Juan Carlos Pastor a meccs után: „jól védekeztünk, de kaptunk olyan gólokat, amiket nem szoktunk”. 

(Nyitókép: Bodó lő (gól); fotó: MTI/Újvári Sándor; további fotók: Szabó Luca)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája MOL-Pick Szeged Elverum HB férfi kézilabda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés