Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. november 26. 15:25

Nem lesz kertész, aki fát ültet, de nagyon sokat tesz a még zöldebb Szegedért

Képriport
Egy Bajorországból néhány éve Alsóváros-Móravárosra költöző német-magyar házaspár igyekszik jó példát mutatni. Adományukból fákat ültettek a városrészbe, a Vadkerti térre, ahol eddig csak a fű nőtt.

Hirdetés

Mindig is szívügyünk volt a város építése-szépítése – mondta el hírportálunknak Höllriegl Orosz Enikő, aki férjével öt éve költözött haza, Magyarországra. Nem is volt kérdés, hogy Szegeden telepednek le, mert ezt tartják a legélhetőbb, legzöldebb és a környezetvédelmi szempontokat leginkább szem előtt tartó magyar városnak. Megtudtuk, hogy remekül érzik itt magukat.

A maguk eszközeivel is szerettek volna hozzájárulni ahhoz, hogy ez a zöld város még zöldebb legyen. Korábban sebességcsökkentésre vonatkozó kezdeményezésük volt Alsóváros–Móraváros egyik utcájával kapcsolatban, amelyet az ott élők szinte kivétel nélkül támogattak.

Nemrégiben pénzadományt ajánlottak fel környezetvédelmi célra a városrész önkormányzati képviselőjének, Koromné Fenyvesi Rózsának, és az ő javaslata volt, hogy kezdődjön meg a Vadkerti tér fásítása. Csütörtökön délben három darab japán díszcseresznye fát ültettek el a téren. Ezek már tavasszal virágozni fognak. Ha minden igaz, rózsaszínben.

Az aprócska ünnepségen részt vett a városrész képviselője is, aki elmondta: pozitív üzenetet hordoz az adományozó házaspár akciója. Úgy véli, hogy példát mutathat a helyben élőknek, ne csupán elvárásaink legyenek, de maguk az emberek legyenek aktívak és kezdeményezők, ha környezetvédelemről vagy más, a várost érintő kérdésről van szó.

Minden egyes fa életet adó érték. Nyitóképünkre kattintva az ületetés képei láthatók (fotók: Iványi Aurél)

Koromné Fenyvesi Rózsa elmondta, hogy a koronavírus és kormányzati intézkedések miatt nehéz pénzügyi helyzetbe került Szeged, aminek a bevételei több mint 8 milliárd forinttal zsugorodtak az elmúlt hónapokban. Ilyen körülmények között még jobban felértékelődik az olyanfajta adományozás, amilyen a német-magyar házaspáré.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, a cél Szegeden változatlan: még zöldebb, még élhetőbb várossá kell válni. Ettől korántsem függetlenül csak az idén ősszel kilencven fát ültettek el Alsóváros–Móravároson.

A szép mondás szerint, aki már egyetlen fát ültetett, nem élt hiába. Szegeden ezt egyre többen elmondhatják magukról.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Alsóváros faültetés Koromné Fenyvesi Rózsa Móraváros Vadkerti tér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés