• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Priskin volt a különbség: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–WKW ETO FC Győr 0–4 (0–2)
Ziccer 2020. november 25. 19:48

Priskin volt a különbség: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–WKW ETO FC Győr 0–4 (0–2)

Norvégia ellen rommá lőtte Nyland kapuját, most mesterhármassal intézte el a püspöki csapatot az egykori válogatott. Ellene nem volt ellenszere Dobos Barna csapatának.

Hirdetés
Hirdetés

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–WKW ETO FC Győr 0–4 (0–2)
Merkantil Bank Liga NB II. 18. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Takács János, asszisztensek: Horváth Róbert, Tőkés Róbert.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Varga B. – Ódor, Germán (Rózsahegyi, 86.), Grumić, Moga, Oláh, Dobos (Dobronoky, 79.), Mohl, Varga Sz. (Gréczi, a szünetben), Simon (Gajdos, 79.), Deák. Vezetőedző: Dobos Barna.
WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Temesvári, Lipták, Vashkeba (Múcska, 88.), Kerkez, Májer (Vitális, 84.), Prsikin, Sipőcz (Vankó, 70.), Kovács, Kiss, Berki (Farkas, 83.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gól: Priskin (38., 52., 56.), Májer (43.).
Sárga lap: Simon (40.), Moga (58.), Berki (60.), Lipták (91.).

Grumić bekezdte magát a csapatba, a nyíregyházi teljesítménye után egyértelmű volt, hogy ezúttal kifut a gyepre a kezdő sípszónál.

Az mindig bájos, amikor a riporter élő adásban szurkolóként viselkedik, olyannyira, hogy megdicséri a fiúkat, amikor egy kicsit megrugdossák az ellenfelet, mondván

„érezzék a törődést”.

A 10. percben Varga Bence szépen védte Priskin fejesét, ez volt az első helyzet a meccsen. Ezután klasszikus mezőnyjáték következett

  • majdnem helyzetekkel,
  • rengeteg jól hallható káromkodással.

A 38. percben NB I-es kontrát vezetett a Győr, Berki szerzett labdát a pálya közepén, meglódult, Priskinnek tette balösszekötőbe, a győri csatár vezette egy kicsit a labdát, majd jobbal a tizenhatos vonaláról szépen csavart a jobb alsóba, Varga Bence mozdulni sem tudott rá, de élete végéig sem ért volna oda erre a lövésre, 0–1.

Öt perc múlva megduplázták előnyüket a vendégek: Priskintől ezúttal a támadás indult szép beívelés elé ment Májer, aki így könnyedén fejelt Varga kapujába. A kapusnak most sem volt semmi esélye, 0–2.

A 46. percben még az első félidőben visszajöhetett volna egy kissit a meccsbe a püspöki csapat, Dobos jobb oldali beadását Simon szépen csúsztatta a hossza sarok felé, de Gundel-Takács a helyén volt, és védett

A semmiből szerzett vezetést a Győr, és a semmiből duplázta meg az előnyét.

Az 50. percben Grumić is elkezdett focizni: Mohl szöktette őt a bal oldalon, átugrotta a térdére menő Liptákot, bevezette a labdát a tizenhatosra, belőtte az ötösre, ott érkezett Dobos, de mentettek előle a győriek, nagy helyzet volt.

Az 52. percben elaludt a szegedi védelem, és eldőlt ezzel a meccs, gyorsan elvégzett szabadrúgást váltott szépen gólra Priskin, 0–3.

Négy perccel később Priskin tényleg kivégzi a püspöki csapatot, Berki lövése irányt változtatott, a felpattanót Priskin azonnal Varga kapujába fejelte, 0–4.

A 83. percben szépíthetett volna Grumić, de Gundel-Takács megint remekül védett.

Amilyen jó volt a második nyíregyházi félidő annyira borzalmas volt az egész meccs. Négy olyan gólt kapott a Grosics, amelyek abszolút nem voltak benne a meccsben, csak figyelni kellett volna. Négyszer nem sikerült.

A meccset itt nézhetik meg újra.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi labdarúgás foci Merkantil Bank Liga NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia WKW ETO FC Győr