Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. november 25. 15:07

Petőfitelepi ajándékosztás rászorulóknak a karácsony jegyében

Képriport
Ötödik éve juttatnak ötezer forint értékű tartós élelmiszercsomagot húsz rászoruló petőfitelepi családnak, köztük sok idős házaspárnak és egyedül élő nyugdíjasnak.

Hirdetés

Az ilyen típusú segítségnyújtás nem új keletű, mert az önkormányzat, az önkormányzati képviselők, civil szervezetek, pártok, köztük az MSZP is igyekszik segíteni a rászorulókon – mondta el a jelképes átadó ünnepségen Szabó Sándor, szocialista országgyűlési képviselő a Petőfi-telepi Művelődési Házban.

Az elmúlt években valamennyi megajándékozott családot meghívták az ajándékátadásra, ám az idén, tekintettel a koronavírus-járványra jelképes ünnepséget szerveztek. Ennek értelmében kizárólag egyetlen rászorulónak adta át az élelmiszercsomagot a művelődési házban Szabó Sándor.  

A politikus elmondta, hogy a járvány miatt nagyon sok család kerül nehéz helyzetbe. Ilyenkor még inkább fontos a szolidaritás, és az, hogy egymásra jobban odafigyeljünk.

A petőfitelepi karácsony előtti adományozás a Mézestelep elnevezésű rendezvényből nőtt ki – mondta el hírportálunknak Jabarekné Treplán Mariann, a helyi művelődési ház igazgatója. Az itt elkészült mézeskalács-házikókat értékesítették, és az ebből befolyó bevételt a helyi önkormányzati képviselő egészítette ki.

Kattintson a fönti képünkre és nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Így vált lehetővé, hogy húsz rászoruló, többségében családok és idősebbek, ötezer forint értékű tartós élelmiszercsomagot kaphassanak. A művelődési ház vezetője kifejtette: az óvodákat, az iskolákat és a védőnőket kérték, hogy jelezzenek, ha a látókörükbe kerülnek olyan, akik rászoruló lehetnek.

A listakészítésben segített a svéd módszer, ami alapján feltérképezték az helyi ingatlanok alapján, hogy nagy biztonsággal kik lehetnek azok, akiknél elkelne a segítség – tette hozzá Jarabekné Treplán Mariann. Szép gesztus volt, hogy az élelmiszercsomagokat egy-egy üveg mézzel egészíthették ki, mert egy felajánló ezzel kívánta még gazdagabbá tenni az ajándékot.

A művelődési ház vezetője emlékezetett rá, már tavasszal arra kérték a helyben élőket, ajánljanak fel tartós élelmiszereket, hogy ezeket szétoszthassák a szerény körülmények között élő petőfitelepieknek. Akkor szintén húsz csomag összeállítására volt lehetőség, mint most.

A nyolcvannégy éves Bite József vette át egedül személyesen a szerdán délelőtt az élelmiszercsomagot. A többieknek az elkövetkező napokban szállítják ki azokat. Bite József, aki korábban szabómester dolgozott, sok szállal kötődik a Petőfi-telepi Művelődési Házhoz, mert 2004 óta tagja, majd vezetője volt az itt működő nyugdíjas klubnak.

Nagyon aktív szerepet vállalt a nyugdíjasok énekkarában és társastánc csoportjában. Ahogy ez utóbbiról fogalmazott: végig táncolták az országot. A nála négy évvel fiatalabb beteg feleségével él együtt, őt ápolja a huszáregyenruhák varrásában alighanem a mai napig idehaza a legjobbnak számító nyugdíjas szabó.

B.P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány jótékonyság karácsony MSZP Petőfi-telepi Művelődési Ház Petőfitelep rászorulók Szabó Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés