• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kunetz Zsombor a Témában: A halottak számát kellene csökkenteni, ez lenne a védekezés feladata
Szegeden 2020. november 25. 13:55 Forrás: Szeged Televízió

Kunetz Zsombor a Témában: A halottak számát kellene csökkenteni, ez lenne a védekezés feladata

„Nem tűnik akkora marhaságnak a vásárlási idősáv, mint amekkora, de valójában nincs értelme” – így sommázta a most bevezetett vásárlási idősávot Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő. Annak lenne szerinte értelme, ha azt lehetne korlátozni, hogy egy adott légtérben egyszerre hányan lehetnek, hányan vásárolhatnak. És beszélt arról is, mi mindent kellene valójában tenni.

Hirdetés
Hirdetés

Az újra, de máshogyan bevezetett vásárlási idősávval kapcsolatosan Kunetz Zsombor úgy látja, sokkal több konfliktus lesz, lehet, mint amekkora haszna lehet.

– Tumultus így is kialakulhat bármikor, de konfliktusforrásnak tökéletes, és arra is tökéletes, hogy ne a kormány legyen a járványkezelésért hibáztatható, legyen hibás a fiatal vagy éppen a nyugdíjas. Ez több, mint látszatkezelés, az oszd meg és uralkodj alapján egy tudatos konfliktusgenerálásról beszélhetünk – mondta az egészségügyi szakértő.

Kunetz Zsombor szerint nagyon sok járványügyi intézkedés hiányzik még a palettáról, alapvető intézkedés lenne a home office intézkedés bevezetése, azokban a munkakörökben, ahol ez megoldható.

Nézze meg a Téma-interjút, aki Kunetz Zsombort kérdezte, Balogh Judit hírigazgató.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit járvány koronavírus Kunetz Zsombor pandémia Szeged Televízió Téma világjárvány