Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 25. 11:02

Letiltott cikkben támadja Soros Györgyöt Orbán Viktor

A miniszterelnök részletesen válaszolt Soros György múlt héten megjelent véleménycikkére – saját weboldalán, ugyanis a reakcióját nem volt hajlandó megjelentetni a Project Syndicate, ahol Soros eredeti írását leközölték.

Hirdetés

A letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben – így ajánlja Orbán Viktor kormányfő az írást, amiben Soros kritikáira reagál.

A miniszterelnök szerint Soros György egy magát filantrópnak beállító spekuláns, aki minden válságon nyerészkedni próbál és most legfőbb célja egymás ellen fordítani az európai országokat. Orbán szerint ezért támogatja Soros a jogállamisági feltételrendszer bevezetését, ami „az egymás melletti szolidaritás, egymás megsegítése helyett az egymás büntetésére vonatkozó javaslat.”

A kormányfő tehát úgy gondolja, hogy a jogállamiság nem összeegyeztethető a szolidaritással, de a déli tagállamok által régóta várt uniós segély megvétózása igen.

Ezután megismétli azt az álláspontját, amit már a pénteki Kossuth Rádiós interjújában is képviselt, miszerint Soros György a világ legkorruptabb embere, aki mindenkit lefizet és megvásárol. Szerinte az üzletember által finanszírozott hálózat és a brüsszeli bürokraták egy „egységes birodalom létrehozásán dolgoznak”, amiben elvennék a népek döntési jogát. A jogállamiság álcája alatt ugyanis az erősebb, a többség jogát akarják érvényesíteni a tagállamok fölött.

Vagyis Orbán Viktornak elfogadhatatlan európai szinten, ha a többség az akaratát rá tudja erőltetni a kisebbségre, de Magyarországon nem érzi aggályosnak az elmúlt évtized kétharmados kormányzását.

A miniszterelnök szerint Soros nyílt társadalmat, ő azonban biztonságos társadalmat akar létrehozni. Az általa elképzelt kereszténydemokráciában a szabadság nem csak az önmegvalósítást, de a krisztusi tanítás követését, a haza szolgálatát és a családok védelmét jelenti.

Orbán Viktor az írás végén kifejti, hogy az unió nyugati vezetői nem tudják megkülönböztetni a szabadságot és az önkényt, erre csak a keleti tagállamok képesek, mert ezek története a nagy birodalmak elleni szabadságharcokról szólt. A kormányfő valóban apokaliptikus képpel zárja az írását:

Az új brüsszeli birodalomért, illetve az ellene folytatott harc még nem dőlt el. Brüsszel elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll. Ha a szabadságunkat meg akarjuk őrizni, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak.

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel jogállamiság Orbán Viktor Soros György
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés