Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 25. 08:10

Kövér László szerint most nem megyünk az osztrákok után, nem lesz szigorítás

Müller Cecília tisztifőorvos szerint szerdán születik döntés arról, szükséges-e a jelenlegi korlátozások szigorítása, de a házelnök már kedden azt nyilatkozta, erre nem kerül sor.

Hirdetés

Az Országgyűlés elnöke kedden videómegbeszélést folytatott Wolfgang Sobotkával, az osztrák parlament elnökével, aki arról tájékoztatta, hogy Ausztriában karácsonyig lépésről lépésre enyhíteni fogják a szigorításokat.

Kövér pedig válaszul közölte, hogy Magyarországon nincs tervben további korlátozó intézkedések bevezetése, csak a jelenleg érvényben lévő szabályok pontosabb betartását szeretné elérni a kormány.

Ausztriában már két hete teljes, egész napos kijárási tilalom van érvényben, csak a legfontosabb üzletek tarthatnak nyitva. Az egészségügyi séta, a kutyasétáltátatás és a tüntetés továbbra is engedélyezett. Az óvodák bezártak és minden iskola digitális tanrendre állt át.

Mivel Orbán Viktor saját bevallása szerint is az osztrákokat követjük korlátozó intézkedések bevezetésében – a miniszterelnök szerint ők a mi laboratóriumunk – így sokan azt várták, hogy a szerdán az ausztriai szigorításokoz hasonló bejelentésre készül a kormány. A házelnök tehát úgy tudja, erre nem fog sor kerülni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ausztria járványkezelés kijárási korlátozás koronavírus Kövér László
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés