Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Három percre a bravúrtól a Bajnokok Ligájában: Juventus–Ferencváros 2–1 (1–1)
Ziccer 2020. november 24. 23:02

Három percre a bravúrtól a Bajnokok Ligájában: Juventus–Ferencváros 2–1 (1–1)

Sima verésnek nézett ki a kezdősípszóig, de bosszantó vereség lett a vége. Ennél nagyobb dicséret nem is kell a Ferencvárosnak.

Hirdetés

Szerkesztőségi tippjátékunkon 3, 5 és 6 gólt tippeltünk a Juventusnak, Garai kolléga volt a legszőrösebb szívű, Kovács M. mester pedig a leginkább bizakodó az eredményt illetően a maga 3–0-jával. Jómagam 5–1-re gondoltam, mert a Juventus védelme – önmagához képest – eléggé szedett-vedettnek ígérkezett az előzetes összeállítás alapján. Ja, és a kapuban Szczesny állt, akinél szerintem Dibusz Dénes semmivel sem rosszabb kapus, sőt, inkább jobb. Szóval a lengyelben mindig benne van a hiba, bíztam benne ma is.

Mindössze 4 igazi védővel ment neki a keddi Bajnokok Ligája fordulónak a Juventus, így nem meglepően inkább támadásra és letámadásra szerettek volna koncentrálni a Fradi elleni meccsen, birtokolva a labdát. Az esetleges labdavesztések után pedig azt tervezték, hogy nyomást gyakorolnak a Fradira, hátha jönnek a hibák és a relatíve könnyű gólok – nagyjából ezt vázolhatta Pirlo a találkozó előtt. Ez ellen csak nyugodt, pontos labdakihozatalokkal és gyors mozgással, üresbe futásokkal lehet operálni, ez nagyjából egyébként sikerült is a Ferencvárosnak.

Ennek megfelelően letámadással kezdett a Juventus, de hatalmas nyomást nem gyakoroltak a ferencvárosi játékosokra, akik 30–40 méterre a kaputól igyekeztek meghúzni a dupla védelmi vonalat.

Az 5. percben Uzunit próbálta indítani Heister, de az olasz csapat védői tisztáztak. Ettől eltekintve kifejezetten unalmas volt az első 10 perc. Még a „taktikai csata” közhely sem nagyon volt elsüthető. Ennek egyébként örülhetett a Ferencváros.

A 11. percben szögletet rúghatott a Ferencváros, de a rövidre beívelt labdát könnyedén kifejelték.

A 15. percben hatalmas Dibusz-bravúr: Dybala tett kapásból kapura egy beadást, de a Ferencváros kapusa a helyén volt.

Dvali és Frimpong szaladt össze egy veszélyes helyzetben hátul, de nem lett belőle baj a 17. percben.

Ekkor már látszott, hogy nem működött az olaszok letámadása, túl komótosan zavarták a ferencvárosiakat.

És ebből lőtt gólt a Fradi! Dibusz előre ívelt egy labdát a 19. percben, amit Uzuni lecsúsztatott Tocmacnak, aki némi cipelés után visszatette az érkező albánnak, ő pedig nem hibázott. Ronaldo kérte is a társait figyeljenek innentől, 0–1.

A 26. percben Zubkov lőtt ígéretes helyzetben, miután szépen vitte fel a labdát a Juventus tizenhatosának előterében. Sajnos levágódott egy védőről a lökete. A támadók elmozgása sem sikerült igazán jól, senki nem futott üresbe, ezért is lőtt az ukrán, igaz kapkodott is egy kicsit.

Rendre könnyedén ki tudtak szabadulni a letámadó juvésok közül a ferencvárosi játékosok, működött a kontrajáték ekkor.

Szöglet után egy gyenge fejessel próbálkoztak a torinóiak, Dibusz simán fogta, de rohamozott tovább a Juventus.

Az egykori barcelonai, a brazil Arthur bombázott kapu fölé egy visszagurított labdát a 29. percben. Csak a jelenet volt veszélyes, a lövés nem.

Szépen körbepasszolta a szélen a Juventus teljes csapatát a Ferencváros, Lovrencsics tette föl a labdát Zubkovnak, aki középre tette Tocmacnak, de nem lett belőle helyzet, Tocmac nem tudta átvenni a labdát a védő szorításában.

Lesgólt lőtt a Juventus a 33. percben. Ronaldo méterekre volt a ferencvárosi hátvédek mögött.

CR egyenlített a 35. percben! A 35 éves zseni 25-ről kilőtte a bal alsót, Dibusz nem ért le az erős, előtte földre pattanó lövésre, 1–1.

Tocmac szerzett labdát az alkalmi középhátvédet játszó Danilótól, de a hátratett passz utáni lövés levágódott a védőkről. Szöglet. Újabb visszagurított labda, újabb bomba, ezúttal Heislertől, ez is levágódott. Uzuni szögletét kifejelték.

Bernardeschi vágta fölé 28-ról a 40. percben, nagy löket volt, de célt tévesztett.

Hatalmas meglepetésre épp annyira játszott gyengén a Juventus, hogy a Ferencváros viszonylag könnyedén tartotta a döntetlent. A magyar bajnok a mezőnyben némileg alárendelt szerepet játszik, de a kontrajáték miatt ezt nem is lehet másként csinálni. A kontrák működtek, a felforgatott torinói védelmet nem volt nehéz összezavarni.

49. perc: a torinóiak egyik legjobbja ma Bernardeschi, ő lő az ötös sarkáról de szerencsére blokkol a ferencvárosi védő.

Ronaldo szabadrúgást végezhetett el 30 méterről az 53. percben, de a rakéta ezúttal a sorfalban kötött ki.

Egyre nőtt a nyomás a Ferencvároson, Pirlo bizonyára hajszárítózott a szünetben egy kicsit, mert agresszívabbak lettek a hazaiak. Ha a Fradi megpróbálja kihúzni a végéig, akkor nagyon nehéz dolga lesz.

Somalia szerzett labdát 35 méterre a torinói kaputól, de Uzuni nem tudott helyzetbe kerülni.

Blazsics „indította2 egy hátrapasszal Ronaldót, de Dibusz éber volt a 60. perc környékén. Figyelni kell!

Na, vajon ki lőtt távolról egy hatalmas kapufát? Igen, Bernardeschi. Szépen vette át combbal, majd kapásból előtte ballal, Dibusz úszott, a Fradi meg megúszta.

Jött a válasz a 61. percben! Zubkov vitte föl szépen a torinói 16-os előterébe a labdát, szöktette Tocmacot, aki lőtt, de blokkolt Danilo.

Beállt Alvaro Morata. (Sóhaj.)

Majdnem megszerezte a vezetést a Juventus a 69. percben. Morata löbbölte oda Ronaldo elé a labdát a 16-osnál, a kijövő Dibuszt kicselezte a portugál, de a sarkáról a magyar kapushoz pattant a labda, miután a portás odanyúlt. Meleg helyzet volt!

A jól játszó Zubkovot Isael, Tocmacot Boli váltotta. Sokatmondó, hogy Rebrov nem időhúzónak és nem a védekezéshez, hanem posztra cserélt. Ez már hatalmas dolog.

De Liht lökte Bolit a 72. percben, tisztes távolságból körbeadogatta a Fradi a torinói tizenhatost, de elszórták a labdát. Rápihentek a fiúk az utolsó 15 percre.

A 76. percben Morata kapott zseniális labdát Arthurtól, a spanyol kissé kiszorulva ballal telibelőtte a bal kapufát 13 méterről. Dibusz rajta volt, de nem biztos, hogy védett volna, ha kapura megy.

Ezt leszámítva a mezőnyben csökkent a Juventus nyomása.

78. perc: Isael lőtt, bedobás lett. Tényleg.

83. perc: Dibusz ér bele Bentancour löketébe, fölé ment volna, de jobb a biztonság. Rabiot és Ramsay a pályán.

Cristiano Roanldo került majdnem helyzetbe, de Heisler mentett előle a 87. percben.

Remek védekezést mutatott be a rendes játékidő utolsó perceiben is a Ferencváros, a Juventus zavarban volt, nem tudták megbontani a Fradi védelmét.

4 perc hosszabbítás.

Morata lőtt gólt a 91. percben! De kár érte! Dvali rúgta előre a labdát, amit megszerzett a Juventus, hátul adogattak, majd Cuadrado kapott egy jó indítást, középre tette amúgy angolosan, dropból, pedig ő kolumbiai. Középen persze jött Morata, aki nem sirály, így talpról, erőből, kicsit ész nélkül, de nem tarkóval lefejelte a labdát Dibusz lábaihoz, a kapus nem tudta kisasszézni, így a lábai között bepattant a kapuba. Hajjaj, de végtelenül egyszerű gól volt! Ívelés, elfutás, beadás, fejes, gól, szomorúság.

94. perc: vége, nagy nehezen behúzta a Juventus, nem lehetnek büszkék magukra.

Focizgatni szeretett volna a Juventus, de férfias csatára kényszerítette a sztárokat a szervezetten és lelkesen futballozó Ferencváros. Nem vallott szégyent a magyar bajnok, a torinóiaknak darálniuk és focizniuk is kellett egy kicsit a győzelemhez. Igaz, ne feledkezzünk meg a két kapufájukról sem! Végül hozták a kötelezőt hazaiak, igazából lehetett volna 4–1 is, de a magyar bajnok ma is bizonyította: nem lehet leírni, hiába próbáltuk meg mi is. A tippversenyünket Kovács M. kolléga nyerte a közhelyes, semmitmondó, tipikusan gyáva 3-0-ás tippjével.

A csoport másik mérkőzésén: Dinamo Kijev–FC Barcelona 0–4 (0–0).

A G csoport állása:

1. FC Barcelona   4   4  -  -  13- 2  12 pont – már továbbjutott
2. Juventus           4   3  -  1   8- 4    9 pont – már továbbjutott
3. Dinamo Kijev  4   -  1  3   3-10   1 pont
4. Ferencváros     4   -  1  3   5-13   1 pont

Cservenák Zoltán

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája Ferencváros labdarúgás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés