Hirdetés
Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Szegeden
 • Újszegeden és Kiskundorozsmán is folytatódik a csapadékvíz-elvezető rendszer építése
Szegeden 2020. november 24. 16:18

Újszegeden és Kiskundorozsmán is folytatódik a csapadékvíz-elvezető rendszer építése

Képriport
Két újszegedi utcában is megkezdődött ma a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése. A több mint egy évig tartó uniós program keretében a városrészben hét, Kiskundorozsmán és Marostőn kilenc-kilenc utcában oldódik meg a csapadékvíz elvezetése. Összesen 16 kilométer hosszon korszerűsítik a vízelvezető rendszert több mint 1,3 milliárd forintból.

Hirdetés

– A beruházás eredményeként az érintett területek lakóinak életkörülményei jelentősen javulni fognak. A kiépülő csatornarendszer hosszú távú megoldást jelenthet a belvízproblémákra, valamint a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék is könnyebben elfolyik majd a területről – mondat a helyszínen Tapasztó Sándor, a kivitelezést irányító Szeged Pólus projektigazgatója.

A belterületi csapadékvíz-elvezetési program keretében tavaly szeptemberre Újszeged, Kiskundorozsma, Szentmihály, Tápé, Szőreg és Új-Petőfitelep 22 utcájában már épült csapadékvíz-elvezető csatorna, Dorozsmán pedig víztározó.

A program folytatásként most összesen 4336 méter hosszan készül csapadékvíz-elvezető rendszer Újszegeden, ebben a hét utcában:

 • Borostyán,
 • Asztalos,
 • Radnóti Miklós,
 • Haladás,
 • Babits Mihály,
 • Krúdy Gyula és
 • Wallisch Kálmán utca.

Elsőként az Asztalos és a Radnóti Miklós utcában kezdődött el a beruházás, a további utcák jövőre kerülnek sorra.

Kiskundorozsmán a Nap és a Kút utcákban már az idén elkezdik

Kiskundorozsmán, a Bánomkertben kilenc utcát – a Széchenyi István, a Zalán, a Kút, a Nap, a Széna, a Ballada, a Palóc, a Majális és Rigómező utcát – érinti a fejlesztés, összesen 5301 méter hosszon épül csatorna.

A tervek szerint a Nap és a Kút utcában még az idén elindul a kivitelezés.

A projekt része a dorozsmai bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna rekonstrukciója és kapacitásának növelése a Negyvennyolcas és a Basahíd utca között 1568 méter hosszon.

Felkészül Marostő: jövőre kilenc utcát csatornáznak be, és átemelőt is építenek a Holt-Marosnál

A projektben jövő év második felében Marostőn az Aranka, a Borbála, a Dorottya, a Gizella, az Ildikó, az Izabella, a Klára, as Melinda és az Orsolya utcában is épül esővíz-elvezető csatorna.

A kilenc marostői utcában összesen 4637 méter hosszon épül ki rendszer, valamint megvalósul a Kürü sori árok mederburkolása a Katalin utca és a Fő fasor közötti szakaszon. Épül egy három szivattyúállásos átemelő is, hogy az összegyűjtött csapadékvíz gond nélkül eljuthasson az azt befogadó Holt-Marosba.

A teljes program megvalósítására 1 milliárd 334 millió forintot fordít a szegedi önkormányzat. Ebből 1 milliárd 50 millió forint az európai uniós támogatás, a fennmaradó 190 millió forint az önkormányzat saját forrása, de a fejlesztéshez a Szegedi Csatornamű Társulat is hozzájárul 94 millió forinttal.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csatornázás Kiskundorozsma Marostő Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Tapasztó Sándor Újszeged vízelvezetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés