Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Újabb járványügyi intézkedésekre is számítanak a karácsonyi készülődésről kérdezett szegediek
Szegeden 2020. november 23. 16:18

Újabb járványügyi intézkedésekre is számítanak a karácsonyi készülődésről kérdezett szegediek

Bő egy hónap van még karácsonyig, ami az elmúlt évtizedek legnehezebb ünnepe lesz a járvány árnyékában.

Hirdetés

Tízfős korlátozás a karácsonyi asztalnál, közösségi rendezvények hiánya, online ajándékvásárlás és kapcsolattartás a szeretekkel, valamint várakozás a korlátozások átalakítására – így készülnek a karácsonyra az általunk megkérdezett szegediek.

Egy egyedül élő idős asszony a budapesti gyerekeit várja haza, abban bízik, hogy el tudnak jönni. Egy fiatal nő azt mondta, online tervez bevásárolni, de a karácsonyi asztalra csak az ünnep előtt néhány nappal tervez beszerezni mindent. „Szerintem, akik eladni akarnak, úgyis felkészülnek a nagy rohamra” – vélekedett.

„Mi magyarok olyanok vagyunk, hogy ha tudjuk, hogy bezár a bolt két-három napra, akkor mindenki rohan” – mondta egy férfi, aki feleségével és néhány hónapos kisbabájukkal sétáltak a Kárász utcán. Ő csupán a vásárlók tömegelésétől tart, áruhiánytól nem.

A Széchenyi téren egy hölgy úgy fogalmazott: ha a korlátozó intézkedésekkel – még ha nem is tetszik - átvészelhető a járvány, akkor „állunk elébe”. Azt kívánta, hogy minél kevesebb beteg legyen. „Az a fontos, hogy együtt legyünk szeretetben, békében és egészségben. Próbálunk saját magunk karácsonyi díszeket meg ajándékokat készíteni minél kevesebb pénzből.”

Egy hölgy szerint idén rosszul járnak a vállalkozók, mert sokan nem készülnek nagy ünnepi menüvel, és elmaradnak a drága ajándék.

Ön és családja hogyan készül a karácsonyra? Írja meg nekünk a Facebookon a cikk alatti hozzászólásban!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány karácsony koronavírus videó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés