Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 23. 12:16 Forrás: Szegedi Tükör

Már látjuk az alagút végét – Zsadányi Nagy Csaba olvasói levele


Hirdetés
Hirdetés

Eme optimista (félrevezető) vezéri nyilatkozat arra nem tért ki, hogy az alagút sajnos le van falazva, a kibontakozás egyelőre szünetel. Már régen nem elég az operatív törzs mondókája, a maguk által kitalált kérdésekre a sok semmitmondó válasz, miközben bizonyos csatornák kérdéseire soha nincs válasz. Nem véletlenül nem lehet a helyszínen kérdezni. Mindenkit arra kérünk, különben büntetünk – ez a vészhelyzeti forgatókönyv?

A büntetés-végrehajtás maszkgyártó gépsorát vezérünk avatta fel, de a három hónap alatt sem érte el a beharangozott mennyiség harmadát sem. A tízszeres árért (haveri ügyintézéssel) beszerzett gép a válság előtti 20 forintos maszkot most 150–200 forintét teríti a piacon. Megérte? Valakinek biztosan, Én is vettem már több csomaggal.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

Kormányunk óriási akciózásba kezdett: most vegyen lélegeztetőgépet! Angol és kínai használati útmutató. Felárért még szakképzett kezelő is bérelhető! Csak valutáért.

Régi ígéretek, mai hazugságok: felkészültünk, senkit sem hagyunk meghalni (aki befér a kórházba). Már látom, hogy a Rogán-minisztérium kaparós sorsjegyet kínál a túléléshez, és lesz, aki nyer. Aki euróért vesz, duplán nyerhet, fideszeseknek külön narancsszínű sorsjegyek. Olyan érzésem van, hogy aki nem nyert a járványon, az nem haver, vagy tök analfabéta fideszes.

De nézzünk békésebb témát.

Eddig azt hallgattuk a kormány bülbülszavú tagjaitól, hogy a kormány nem támogat semmiféle adóemelést, segíti a vállalkozókat, annyi munkahelyet teremt, amennyit a vírus elvett. Erre most megjelenik egy fideszes módosító indítvány, amely az eddigi sokszorosára emeli a vízművek által befizetendő adót. Miközben önmagában abszurd, hogy egy önkormányzat különadót fizet azért, mert ivóvizet szolgáltat az embereknek. Az ingyenes parkolás, a jogos támogatások visszatartása a szegényeket támogató alapítványoktól a haveri kör kibélelésével összehasonlítva vérfagyasztó. Talán a járvány kezelésében kellene a határozottság, nem az ostoba és káros sarcpolitikában.

Lesz jogállamiság? Ez egy másik alagút, s itt fényt láthatunk. A készülő rendelet értelmében Magyarország simán eleshetne brüsszeli támogatásoktól, amiért a civilszervezetekre vonatkozó törvényeit öt hónappal az ítélet meghozatala után sem hozta összhangba a közösségi joggal, és jó néhány nem kormányzati szervezet emiatt nem tud uniós pénzekre pályázni. Kimondták, hogy a CEU elüldözése is jogtalan volt, mint Iványi Gábor egyházának elvont támogatása. Megy a hazaárulózás, hogy a magyar ellenzéki EP-képviselők Magyarország gazdasági érdekei ellen dolgoznak. A kormány, a Fidesz nem Magyarország, csak élősködik hazánk meggyötört testén.

Zsadányi Nagy Csaba

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: olvasói levél Szegedi Tükör Zsadányi Nagy Csaba

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés