• Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Őriz otthon valamilyen relikviát a szabadtéri játékokról? Most megmutathatja másoknak is, kiállításra várják az emlékeket
Művház 2020. november 23. 11:44

Őriz otthon valamilyen relikviát a szabadtéri játékokról? Most megmutathatja másoknak is, kiállításra várják az emlékeket

Különleges évadra készül jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékok: első ízben kilencven évvel ezelőtt, 1931-ben szólították a Dóm térre a nézőket a fanfárok. A születésnapról a fesztivál nagyszabású kiállítással emlékezik meg jövőre, amelyre most fotókat és relikviákat várnak a közönségtől.

Hirdetés
Hirdetés

Emblematikus előadások, hatalmas közönségsikerek hazai és nemzetközi sztárok főszereplésével. Ezek jellemzik az ország legnagyobb szabadtéri színházának történetét.

Immár kilenc évtizede nem múlhat el nyár Szegedi Szabadtéri Játékok nélkül, melyet a közönség töretlen ragaszkodása és szeretete tart életben.

Talán nincs olyan színházrajongó, akinél ne lenne otthon egy-egy korábbi szabadtéri belépőjegy, szórólap vagy közös fotó a kedvenc sztárjával.

A jövőre kilencven éves fesztivál egy nagyszabású kiállítással emlékezik születésnapjára, amelynek összeállításában a közönség segítségét is kérik, hogy közösen elventíhessék fel a fesztivál múltjának legemlékezetesebb előadásait fotók, plakátok és különböző relikviák segítségével.

A lelkes színházrajongók otthon őrzött emlékeit, dokumentumait, vagy akár személyes történeteit a szabadteri90@gmail.com e-mail címre várja a fesztivál.

A beküldött emlékek nemcsak a kiállításon, hanem az online felületeken is láthatók lesznek.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhívás jubileum kiállítás Szegedi Szabadtéri Játékok