Ziccer 2020. november 23. 10:23 Forrás: MTI

Tizenhatodszor is országos bajnok lett Nagy Péter

Ezúttal 173 kilót szakított, 207 kilót lökött a szegedi súlyemelő – utolérhetetlen itthon, nemcsak a súlycsoportjában.

Hirdetés
Hirdetés

A 34 esztendős szegedi óriás vasárnapi fellépésén 380 kilogrammra volt képes összetettben, és magabiztosan lett magyar bajnok, rekordot jelentő módon megszakítás nélkül tizenhatodik alkalommal. Ezzel vezeti a hazai örökranglistát a bajnoki címek tekintetében.

– A mostani magyar bajnokságon a cél az volt, hogy megnyerjem, nem is az, hogy csúcsformában legyek. A 380 kiló, amit előre elterveztem, összejött – mondta Nagy Péter. Hozzátette: még nem „emelte ki magát”, ha meg lett volna szorongatva, tudott volna többet is emelni, és reméli, hogy a jövőben további sikerekkel toldja meg ezt a sorozatot.

– Kicsit beírtuk magunkat a történelemkönyvbe, tizenhat bajnoki cím zsinórban, már ezért is megérte. Hogy ezt apukaként élhettem át, az külön öröm – fűzte hozzá, jelezve, négyhónapos kislánya is „követte” az ob online közvetítését.

Nagy Péter még harcban van az olimpiai kvalifikációért, mint mondta, a mostani eredmény nyomán sokkal jobban várja a következő évet, és a kvótaszerző Európa-bajnokságot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Nagy Péter országos bajnokság súlyemelés