• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Nem fázott meg a szabolcsi jégveremben a püspöki csapat: Nyíregyháza Spartacus–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–2 (0–0)
Ziccer 2020. november 22. 18:50

Nem fázott meg a szabolcsi jégveremben a püspöki csapat: Nyíregyháza Spartacus–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–2 (0–0)

A római katolikus templomokban sincs olyan hideg, mint amilyenben most Nyíregyházán kellett játszania a kék-fekete-zöldeknek, akik ezúttal fehérben voltak, egyébként. Grumić egy félidő alatt meccset nyert a Szegednek.

Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza Spartacus–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–2 (0–0)
Merkantil Bank Liga NB II. 17. forduló, Nyíregyháza, Városi Stadion, vezette: Farkas Tibor, asszisztensek: Kovács Gábor (1980), Bede Tamás.
Nyíregyháza Spartacus: Fejér – Jánvári, Papucsek, Kártik (Sztankó, 69.), Kovácsréti, Végső, Svedjuk, Magyar (Tóth, 82.), Hamed, Vasiljevic, Györgyi. Vezetőedző: Gálhidi György.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Varga – Ódor, Germán, Gajdos (Grumić, a szünetben), Moga, Oláh, Dobos (Rózsahegyi, 90.), Mohl, Simon, Lestyán (Gréczi, a szünetben), Deák. Vezetőedző: Dobos Barna.
Gól: Grumić (57.), Germán (79.).
Sárga lap: Gajdos (23.), Vasiljevic (56.), Papucsek (75.), Germán (77.), Grumić (89.), Gréczi (92.).

Loïc Negóhoz vagyok hasonlatos, amikor ezt a tudósítást írom. No nem futballtudásban, hanem hovatartozásban. Nego azt nyilatkozta csapata, a MOL Fehérvár honlapján, hogy „Franciaország a hazám, de Magyarországon érzem magam otthon.” Nekem Nyíregyháza a szülővárosom, de Szegeden élek, itt vagyok otthon. Ekképpen tessék olvasni a lenti összefoglalót.

Egy perces gyászszünettel kezdődött a meccs, Laczkó Mihályra, korábbi MLSZ-elnökre emlékeztek, aki 85 éves korában pénteken hunyt el.

A tanárképző felé kezdett a Szpartakusz. Döntetlennel is kiegyezett volna a hazai csapat a meccs előtt a Sóstói úti fagyott katlanban, nagyon sok a koronavírusos a Nyíregyháza keretében, a padon zömmel ifisták ültek, erre volt a nagy szerénység a találkozó előtt: Hornyák és Ötvös nélkül léptek pályára a hazaiak, a riporter szerint rögtön a meccs előtt elvesztette ezzel két méregfogát a Révész-boys – a főszponzort hívják így.

A meccs elején a vendégek beszorították a piros-kékeket, körülbelül két percre.

Az első lövés Dobos Ároné volt, a második Hamed Yasiné, mindkettő harmatos volt. Pontosabban inkább kicsit deres, zúzmarás. A szél egészen erősen fújhatott a stadionban, a riporteri mikrofonba folyamatosan bezúgott.

A mérkőzés 26. percében jegyezhettük fel az első érdemi gólhelyzetet: Hamed adta be a labdát, Kártik nagy magányában oda rúghatta a pettyest, ahova akarta, Varga kapus gyomrát választotta...

A 41. percben tizenhét méterről lőtt szabadrúgást a Nyíregyháza, Kovácsréti ballal elcsavart a felugró sorfal fölött, Varga földön túli bravúrral védett.

Átlag NB II-es tempó és színvonal, ebben a hidegben a másodosztályban ennyire telik.

A második félidőben Moga fejese volt az első veszélyes kísérlet egy szöglet után. Az 57. percben a szegedi cserecsatár, Grumić lépett be a szabolcsi tizenhatosra, de elügyetlenkedte a lehetőséget, pedig egyértelműen gólhelyzetben volt. Egy perccel később már nem bénázta el:

jobb oldali Mohl-szöglet után Germán fejelte vissza középre a labdát, amelyet Grumić gond nélkül bólintott Fejér kapujába, 0–1.

A 79. percben Germán eldöntötte: Grumić ugratta ki a jobb szélen Dobost, akinek ívelését Germán kapásból vágta a nyíregyházi kapuba, 0–2.

A hazaiaknak említésre méltó lehetőségük nem volt a második félidőben.

A mérkőzés mondatára a 89. percig kellett várni. A meccs embere, Grumić kapott ekkor sárgát, amelyet a riporter így kommentált:

„úgy hiányzott ez a sárga lap, mint marhaszegyből a téliszalámi.”

A Szeged először győzött a Sóstói úti stadionban, Grumić becserélése döntőnek bizonyult. a második félidőben nem volt kérdéses a szegedi siker a bágyadtan focizó hazaiakkal szemben.

A mérkőzést itt nézhetik meg újra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Nyíregyháza Nyíregyháza Spartacus Szeged-Csanád Grosics Akadémia