Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. november 22. 12:23 Forrás: Szegedi Tükör

Kölcsey-érem: ön is javasolhat! Kik kapják meg 2021-ben az elismerést?

Megjelent az önkormányzat felhívása, december 15-éig várják e-mailben a javaslatokat.

Hirdetés

„Minden évben január 22-én, azon a napon, amelyen 1823-ban Kölcsey Ferenc megírta nemzeti himnuszunkká lett versét, ünnepeljük a magyar kultúra napját. E nap egyszersmind a szegedi kultúra napja is. Hagyományosan ezen a napon adja át Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szeged Kultúrájáért díjat a közgyűlés által arra érdemesnek tartott személyeknek.

A magyar kultúra napján alkalmat kívánunk találni arra is, hogy a szegedi kultúrát éltető alkotóknak, előadóknak, kultúraközvetítőknek, szervezőknek, mecénásoknak és mind-azoknak, akik munkájukkal fenntartják, művelhetővé, fogyaszthatóvá és gyarapíthatóvá teszik városunk kultúráját, köszönetet mondjunk. Egy ünnepség keretében természetesen nincs mód arra, hogy mindazokat kitüntessük, akik arra érdemesek. Ezért a legjellemzőbb kulturális vagy művészeti ágak egy-egy képviselőjének személyén keresztül kívánunk köszönetet mondani az egész, kulturális munkát végző szegedi társadalomnak. Ezeket a személyeket a szakma javaslata alapján kívánjuk kiválasztani és köszönteni egy Kölcsey-érem átadásával”

– így szól az önkormányzati felhívás.

Szeged vezetése arra kéri a városlakókat a szakmájukba tartozók közül egy személyre tegyenek javaslatot legkésőbb 2020. december 15-éig.

„A javaslat mellé egy rövid, a javasolt személy címét, e-mail címét és telefonszámát tartalmazó, a méltatott kulturális tevékenységét kellően bemutató indoklást, ismertetőt, laudációt kérünk a roboz@szeged.eu e-mail címre. Csak indoklással beküldött javaslatot áll módunkban figyelembe venni.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: javaslat Kölcsey-érem Szegedi Tükör
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés