Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 22. 11:19

Müller Cecíliának nincs praxisengedélye

Tényleg csak nyunyókáznia lenne szabad?

Hirdetés

A Hírklikk vette észre,

„a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs tagja, dr. Müller Cecília nem rendelkezik praxisengedéllyel – derül ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ webes felületén fellelhető adatlapjából. Úgy tudjuk, jelenlegi feladatainak ellátásához nem kell ugyan praxisengedély, de az adatlapjából az is kiderül, hogy egyik szakképesítése sincs meghosszabbítva. Nem tesz eleget a folyamatos továbbképzésnek. Az általa eredetileg megszerzett öt szakképesítés közül háromban tisztiorvosként nem is tudna megfelelni.”

További nagyításhoz ide kattintson!

A honlap azt is megjegyzi, „vissza lehet szerezni a praxisengedélyt, amit aktiválnak, ha az illető végigcsinálja a kötelező penzumot. Ez tanfolyamból, továbbképzésekből, konferenciákon való részvételből, stb. áll, amiért pontokat gyűjthet az illető, s ezekhez még hozzáadódnak a főállású munkavégzéssel megszerezhető pontok. Az azonban semmiben nem hátráltatja a munkájában Müller Cecíliát, hogy nem rendelkezik érvényes szakvizsga-engedéllyel. Hiszen a tisztiorvosnak inkább szervezési vezetői feladatai vannak. Így mindebből pusztán annyi következik, hogy nem folytathat önálló szakorvosi tevékenységet, nem lehet főorvos, csak beosztottként dolgozhat, s nem lehet magánpraxisa sem.”

Szóval oké minden, elvileg. De igazából mégsem az. Mégis egy kicsit olyan a helyzet, mint amikor a mesében Mekk Elek, a szabómester ezermester akart lenni. Kiderült számos foglalkozáshoz nem ért, és nemcsak azért, mert lejárt a praxisengedélye. Biztos, hogy nagyszerű orvos Müller Cecília. Csak éppen most nincs róla érvényes papírja. Így egy kicsit még nehezebben hihető, amit mond. Gyakorlatilag bárki állhatna ott. Persze az is tény, nagyon sokan nem cserélnének vele...

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Müller Cecília országos tisztifőorvos pandémia világjárvány
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés