Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Onnan kapott kritikát Orbán Viktor, ahonnan biztosan nem számított rá: George Clooney a világban növekvő düh és a gyűlölet kapcsán említette a magyar miniszterelnököt
Túl a városon 2020. november 22. 05:00

Onnan kapott kritikát Orbán Viktor, ahonnan biztosan nem számított rá: George Clooney a világban növekvő düh és a gyűlölet kapcsán említette a magyar miniszterelnököt

Videó is van róla, így nehéz lesz azt kommunikálni majd, hogy az amerikai világsztár Magyarországot és a magyar embereket támadja.

Hirdetés

Karrierje legemlékezetesebb szerepeiről beszélt a GQ magazinnak adott videóinterjúban George Clooney, akinek hamarosan új filmje jelenik meg Midnight Sky címmel a Netflixen, amit ő rendezett és a főszerepet is ő játsza.

A több mint félórás interjú vége felé már erről az új filmről beszél, amikor megemlíti, hogy

a filmnek a hangulatát alapvetően határozza meg a világban tapasztalható növekvő harag és gyűlölet, majd hirtelen példaként Bolsonaro brazil elnököt, valamint Orbán Viktor említi meg.

Ez a rész az interjúban itt látható:

Clooney ennél többet nem mond, azt viszont igen, hogy a napjainkban egyre erőteljesebb harag és gyűlölet alapján könnyen elképzelhető egy olyan világ pár évtized múlva, mint amilyenben az új filmje is játszódik. Erről a vélhetően nem túl szívderítő világról egyébként egyelőre nem sok mindent lehet tudni, csak azt, hogy a film cselekménye 2049-ben az Antarktiszon zajlik.

Mindenesetre, ami biztos:

az elmúlt évtizedek egyik leghíresebb és legnépszerűbb hollywoodi filmsztárjának a világ rossz mentális állapota, a düh és gyűlölet kapcsán a híresen szélsőséges Jair Bolsonaro brazil elnök, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnök jut eszébe. A november 17-én a YouTube-ra felkerült videó eddig több mint 211 ezer megtekintésnél jár.

Libernyákok, nem is lehet kérdés

George Clooney egyébként viszonylag gyakran szólal meg politikai kérdésekben. Felesége, Amal Clooney emberi jogokkal foglalkozó nemzetközi jogász, akivel közösen aktívan tesznek számukra fontos társadalmi ügyekért. Korábban például iraki menekülteket fogadtak be az egyik házukba, néhány éve sok pénzzel támogatták a fegyvertartás szigorítását követelő amerikai tüntetéseket, az afrikai fegyveres konfliktusok kapcsán, pedig azok nemzetközi kivizsgálását sürgették.

Nem nehéz tehát elképzelni, miként fogja a NER-média tálalni az ügyet, ha foglalkoznak vele: a közismerten liberális, migránssimogató Clooney Magyarországot és a magyar embereket támadta egy interjúban. Vagy valami ilyesmi.

De persze nem akarunk tippeket adni kormánypropagandának, így azt már tényleg csak nagyon halkan jegyezzük meg, hogy a George magyarul György, és hogy ki a leghíresebb György a kormány ellenségei közül. Tehát...

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film filmsztár George Clooney Hollywood Jair Bolsonaro kritika mozi NER Orbán Viktor Orbán-kormány sztár
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés