Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 21. 11:47

DK: Akadályozza meg az Európai Bizottság, hogy Magyarország az orosz vakcina kísérleti terepe legyen

Szerintük az orosz vakcina ismeretlen és kockázatos, ráadásul a magyar tesztelése után eljuthat más európai országokba is mindenféle bevizsgálás nélkül.

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció arra kéri az Európai Bizottságot, akadályozza meg, hogy a magyar kormány a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával – mondta a párt európai parlamenti képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

Rónai Sándor szerint „nem leszünk sem az orosz, sem más hatalom kísérleti egerei”, nem hagyjuk, hogy egy „ismeretlen és kockázatos” vakcinával kísérletezzenek a magyar embereken.

„Azon túl, hogy az orosz vakcina magyar tesztelése csak aláássa a vakcinákba vetett bizalmat”, az orosz vakcina miután Magyarországra került, eljuthat más európai országokba is, méghozzá mindenféle európai bevizsgálás és engedély nélkül.

A DK szerint is fontos, hogy minél hamarabb legyen vakcina, de nem fontosabb annál, mint hogy ez az oltás működőképes és biztonságos legyen.

Rónai Sándor szerint Orbán Viktornak fontosabb, hogy diktátorok kegyeit keresse, mint a magyarok egészsége. Más magyarázatot ugyanis a politikus nem lát arra, hogy „csak mi, itthon, Magyarországon akarjuk tesztelni az ellenőrizetlen orosz vakcinát”.

Mint mondta, nem csak az a baj, hogy az orosz kísérletekben résztvevők közül többen is elkapták a koronavírust miután beoltatták magukat, hanem az is, hogy a klinikai vizsgálatok híján nem tudni, milyen mellékhatásai lehetnek a szernek.

A teljes videó itt látható:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 Demokratikus Koalíció DK Európai Unió járvány járványkezelés koronavírus oltás oltóanyag Oroszország teszt vakcina vírus engedély kísérlet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés