Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 20. 14:57

Hadházy Ákos: Ellenőrizhetetlenek a halálozási adatok

A független képviselő sikertelenül próbálta kikérni a részletes halálozási statisztikát a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől. Eddig senkinek sem sikerült megismernie a járvány terjedésének részletes adatait.

Hirdetés

Hadházy Ákos korábban Müller Cecílát kérte, hogy adja át neki a részletes halálozási statisztikákat, de a tisztifőorvos akkor azt mondta, ilyen adatokkal nem rendelkezik. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő most hozzá hasonlóan azzal válaszolt, hogy nincs náluk a kért információ.

Pedig a képviselő szerint a kormány által bejelentett halálozási statisztika valóságtartalma csak akkor lenne ellenőrizhető, ha részletes, kórházankénti bontásban elérhető számokkal rendelkeznénk a koronavírus áldozatairól.

Szerinte azért titkolóznak a hatóságok, mert az elhunytak napi számát a kormány kozmetikázza.

Korábban a Társaság a Szabadságjogokért is próbált részletesebb adatokat szerezni a koronavírus-fertőzésekre vonatkozóan, ők a Nemzeti Népegészségügyi Központnál érdeklődtek sikertelenül – a válasz az ő esetükben is az volt, ezek az információk nincsenek az NNK birtokában.

A TASZ akkor arra következtetésre jutott, vagy igazat mondanak és fogalmuk sincs, hogy áll a vírushelyzet; vagy tisztában vannak azzal, hogy milyen tragikus kép tárulna elénk, ha megismerhetnénk az adatokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy Hadházy Ákos halálozás koronavírus Müller Cecília Nemzeti Népegészségügyi Központ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés