Hirdetés
Szegeden 2020. november 20. 11:36

Érintésmentes kézfertőtlenítés a Mars téri és a Cserepes sori piacon

A koronavírus elleni védekezésnek – a maszkviselés és a távolságtartás mellett – kulcsfontosságú eleme a kézhigiénia, azaz a rendszeres és alapos kézmosás, fertőtlenítés. A Mars téri piacon és a Cserepes sori piacon még az első hullámban, március közepén mobil, szappanos kézmosókat helyeztek ki, ezeket cserélték most le.

Hirdetés

A hideg idő beköszönte előtt az eddig üzemelő kézmosókat érintésmentes, pedállal működő adagolókra cserélték, kényelmesebbé és biztonságosabbá téve ezzel a rendszeres kézfertőtlenítést.

– A Mars téren összesen öt kézfertőtlenítő állomást helyeztünk el: egyet-egyet a nagycsarnok két végén, egyet-egyet az Anna és Irén csarnokok közepén, és egyet a Mázsaház felőli bejáratnál – sorolta Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatója.

Rá kell lépni a pedálra, azzal lehet adagolni a fertőtlenítőt (fotók: Szabó Luca)

A Cserepes sori piacon három ilyen állomást helyeztek ki:

  • egyet a Gólya utca felőli bejáratnál,
  • egyet a régi WC épülete mellé,
  • egyet pedig az irodaépület elé.

A Cserepes soron a parkolóban lévő WC-ben továbbra is lehet meleg vízzel, szappannal is kezet mosni.

Mindkét piacon arra kérik a szegedieket, hogy a bevásárlás kezdete előtt és távozáskor mindenképp használják a fenti pedálos kézfertőtlenítők valamelyikét.

– A maszk már régóta kötelező a piacokon, így ennek használatát megszokták a piacra járók, akikről elmondható, hogy tiszteletben tartják a rendelkezéseket és odafigyelnek egymásra. Erre a téli időszakban különösen figyelni kell majd, hiszen az árusítás ilyenkor jellemzően a zárt csarnokokban zajlik, a nyitott részen a hidegben már nem sok portékát kínálnak a kereskedők – tette hozzá Rácz Attila.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cserepes sori Piac Kft. járvány kézfertőtlenítő koronavírus Mars tér Mars téri piac pandémia Rácz Attila világjárvány