Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 20. 08:49 Forrás: Euronews

A magyarok többsége szerint hiba volt megvétózni az uniós költségvetést

Az Opinio intézet készített felmérést az Euronews megbízásából arról, hogyan vélekednek a magyarok a kormány uniós költségvetés elleni vétójáról.

Hirdetés

Arra kérdésre, hogy jó döntést hozott-e a kormány, amikor megvétózta a költségvetést, a válaszadók 58 százaléka tudott válaszolni. Közülük azonban a legtöbben nem értettek egyet a lépéssel.

Csak 15 százalék véli úgy, hogy gazdaságilag előnyös lehet a vétó Magyarországnak, vagy hogy növeli a kormány politikai mozgásterét. 43 százalék szerint azonban káros, vagy elszigeteli az országot a vétó.

Az Opinio azt is megkérdezte, hogy miért döntött a kormány a költségvetés blokkolása mellett? Csak a válaszadók 12 százalék vélekedett úgy, hogy a kormány az ország szuverenitását védi.

A legtöbben úgy gondolják, a kormány azért vétózott, mert attól tart, a jövőben nem tudja majd a saját kedvezményezetti köréhez juttatni az uniós forrásokat – ezt gondolja a megkérdezettek 39 százaléka.

Sokan voltak azok, akik egyáltalán nem is hallottak a vétóról, 23 év alattiaknak csak a 37 százaléka értesült a döntésről, de 55 év felett ez az arány már 79 százalék.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európai Unió jogállamiság költségvetés közvélemény-kutatás Orbán Viktor vétó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés