Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. november 19. 18:04

Két hosszú külvárosi kerékpárút is újjászületik

Képriport
Szeged eddig is kerékpáros város volt, és a most zajló fejlesztések után ez még inkább igaz.

Hirdetés

Szinte már elkészült a Kálvária sugárútnak a Nagykörút kívül eső szakaszán a kerékpárút felújítása. Itt az elhasználódott útpályát újraaszfaltozták, amelyre a város saját kasszájából 41 millió forintot költött.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Javában zajlik a munka a Dorozsmai úti kerékpárúton, ahol a felverték a régi kopóréteget, és ezt követően kezdődhet az aszfaltozás. Az Izabella-hídtól a vasúti átjáróig most nem használható a kerékpárút, de ez már nem tart sokáig.

Az időjárástól függően december közepére vagy december utolsó napjaira végezhetnek itt a munkával, amelyre a város közel 7 millió forintot biztosít a költségvetéséből. A két említett kerékpárút szakaszának hossza 2,5 kilométer.

A Szeged Televízió Híradójának nyilatkozva Nagy Sándor, fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester elmondta, hogy város további négy helyszínén zajlik olyan közlekedésfejlesztési beruházás, amely érint a kerékpározókat.

Idetartozik az Algyői úton a Ladvánszky-Baktói utcai kereszteződésében található csomópontfejlesztés, a Tarján és Petőfi-telep közötti jobb összeköttetést biztosító beruházás, Tarjánban a Retek utcánál zajló kivitelezési munkák, amelyek egyszerre érintik a kerékpárosokat és a tömegközlekedést. Ugyancsak kerékpárút fejlesztés helyszíne Újszeged is.

Az önkormányzat arra készül, hogy az EU által meghirdetett 2021-től megnyíló fejlesztési források felhasználásával tovább bővíti és korszerűsíti Szeged kerékpáros úthálózatát.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kerékpárút Kiskundorozsma Nagy Sándor
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés