Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. november 19. 17:40

Szetáv: meleget ad, elégedettséget kap – a fogyasztóknál a csúcson

A felhasználók szerint a Szegedi Távfűtő Kft. a legjobb hazai távhő-szolgáltató cég. Az elmúlt évben első alkalommal mérte ezt a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal.

Hirdetés

Az országban összesen százegy távfűtő cég működik és 2019-ben első alkalommal hirdetett közülük a tíz legnagyobb vállalkozás számára felhasználói elégedettségi versenyt a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal (MEKH).

Mint a csütörtöki szegedi díjátadón Birinyi Zsolt a MEHK Fogyasztóvédelmi Főosztályának vezetője elmondta a tíz legnagyobb cég a teljes hazai távhőszolgáltatás 78 százalékát nyújtja, ezek közé tartozik a Szetáv Kft. is.

Összetett felmérés soron gyűjtött hatalmas adatbázis alapján rangsorolták a versenyben a hazai távhő-szolgáltatókat. Három módon gyűjtött adatot az érintett cégekről a MEKH. Kérdésíves, telefonos és email, valamint ügyfélszolgálati irodákban végzett felméréssel. A kapott adatokat számokká alakították át, és mint kiderült maximálisan ezer pontot gyűjthettek össze a versenyben lévő cégek. A szolgáltatások színvonaláról sokat elmond, hogy valamennyi cég 750 pontnál többet gyűjtött, vagyis a felhasználói elégedettségi mutatójuk kifejezetten jónak mondható.

A Szetáv eredménye minden várakozást felülmúlt, mert 926 pontjával a legmagasabb értéket elérő magyarországi távhő-szolgáltató cég lett. Igaz, a verseny nagyon szoros volt, mert tőle csak néhány ponttal maradt le a pécsi és debreceni távhő-szolgáltaltó.

Az eredménynek természetesen örülünk. Hisszük is, meg nem is a 926 pontot, mert mi helyben általában a negatív visszajelzésekkel találkozunk – mondta el a díjátadó Kóbor Balázs, a Szetáv Kft. ügyvezetője. Nem minden humor nélkül tette hozzá, hogy a Péccsel és Debrecennel folytatott versenyben a jövőben is szívesen beleállnak.

A MEKH jelenlévő vezetője ezzel kapcsolatban jelezte, hogy ezen túl évente mérik a felhasználói elégedettséget a távhő-szolgáltatói szektorban.

Kóbor Balázs megragadta az alkalmat, hogy néhány szóban összefoglalja az általa vezetett cégnél folyó legfontosabb fejlesztéseket. Utalt arra, hogy nagy ütemben készül az itteni rendszer átállítása geotermikus energiára. A munkálatok előrehaladottságát jelzi, hogy az egyik helyszínen az elmúlt hetekben-napokban már próbaüzemet tartottak.

A Szetáv az eddigi és a mostani gázalapú üzemelés miatt óriási szén-dioxid-kibocsátó. Évente 30 millió köbméter gáz elégetésével termelik meg az a hőmennyiséget, amivel biztosítják fogyasztóiknak a távhőt.

A szegedi cég belátható időn belül teljesen kiváltja a gázfelhasználást, aminek egyenes következménye lesz, hogy a mainál sokkal kevesebb káros anyag kerül a város levegőjébe.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kóbor Balázs Szegedi Távfűtő Kft. Szetáv távfűtés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés