Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szécsényi Rózsa: Elképesztő hozzánemértésről tanúskodik Parragh László javaslata
Szegeden 2020. november 18. 17:14

Szécsényi Rózsa: Elképesztő hozzánemértésről tanúskodik Parragh László javaslata

Szécsényi Rózsa is megszólalt az iparűzési adó elvételére vonatkozó tervezet kapcsán a Szeged Televízió új közéleti műsorában, a Témában.

Hirdetés

Szeged gazdasági alpolgármestere szerint Parragh László javaslatát elképesztő dilettantizmus jellemzi és nélkülöz minden gazdasági logikát, hiszen azoknak a cégeknek nyújt nagyobb kedvezményt, akiknek a válság ellenére is magas volt a bevételük.

Szerinte ugyanez a gond a kamara másik ötletével, a társasági adó csökkentésével, hiszen az is a nyereséges vállalatoknak kedvez elsősorban, nem pedig azoknak, akik bajba kerültek. Úgy véli, az is súlyos probléma, hogy médiakormányzás folyik Magyarországon, a legfontosabb döntésekről még csak nem is a milliárdokból fenntartott közmédiából, hanem Orbán Viktor Facebook oldaláról lehet értesülni. Ráadásul a bejelentett gazdaságmentő intézkedéseket gyakran nem követik tettek, konkrét lépések.

Az önkormányzatokat érintő megszorításokról elmondta, hogy a koronavírus és a kormány eddigi intézkedései 8,3 milliárdba kerültek Szegednek, az iparűzési adóra vonatkozó javaslat pedig további 6,5 milliárdot venne el a várostól.

Ezt csak olyan drasztikus költségcsökkentéssel lehet átvészelni, amit mind a 160 ezer szegedi polgár a saját bőrén fogja érezni.

Ha megvalósul Parragh ötlete, nem lesz pénz a közterületek takarítására és fenntartására, az óvodák, vagy épp a közvilágítás működtetésére.

Szerinte az emberek a közszolgáltatások leállása miatt nem az önkormányzatot, hanem a kormányt fogják hibáztatni. A város ugyanis fel van készülve arra, hogy tájékoztassa a lakosságot arról, ki a felelős a kialakult helyzetért. Szécsényi Rózsa komolyan tart attól, hogy Parragh László javaslatából végül tényleg törvény lesz – hiszen nem is kerülhetett volna nyilvánosságra a miniszterelnök tudta nélkül.

Azonban elképzelhetőnek tartja azt is, hogy az egész egy gumicsont, aminek az a célja, hogy elterelje a figyelmet a jelenlegi legfontosabb ügyről, az egészségügy rossz állapotáról.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit iparűzési adó Magyar Kereskedelmi és Iparkamara önkormányzatiság Parragh László Szeged Televízió Szécsényi Rózsa Téma
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés