Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 17. 10:53

Gáti Péter – Egyszerűen egy ügyről: a Magyar Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulata


Hirdetés

Orbán Viktor, lengyel kollégájával együtt, megvétózta az Európai Unió költségvetését. Nemcsak a brüsszeli bürokraták fizetését, hanem az összes fejlesztési pénzt, és a járvány és a gazdasági válság miatt létrehozott mentőcsomagot is, az egyik 1000 milliárd, a másik 750 milliárd eurós. Mint a kisgyerek, aki azzal fenyegetőzik, hogy nem eszi meg a levest, ha nem kap tortát.

Ilyen szép akciót utoljára a Brian Élete című Monty Python remekműben láthattunk, a Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulatától:

És kivel is szúrt ki valójában?

  • Magyarországgal, hiszen mi vagyunk az uniós pénzek egyik legnagyobb haszonélvezői,
  • Lengyelországgal, a többi V4-es állammal, úgy általában a gazdaságilag fejletlenebb közép- és kelet-európai országokkal,
  • a járványba lassan belerokkanó mediterrán államokkal, elsősorban Olaszországgal és Spanyolországgal, ahol már nagyon nagy szükség lenne a segélyekre.

Ezt most persze elő kell adni a Brüsszel elleni szabadságharc újabb diadalaként, pedig nincs szó másról csak Magyarország miniszterelnökének újabb hisztijéről. Ez a hiszti nem az uniós vezetésnek fog fájni, hiszen épp az ő állampolgáraik megtakarított pénze az, ami ideáramlik a régióba. A magyar embereknek biztosan rosszabb lesz, mert késnek a pályázati pénzek, amikből ez az ország épül, amikből adott esetben sokan a fizetésüket kapják, vagy a vállalkozásukat fejlesztik. És katasztrofális lehet rengeteg beteg emberre nézve, akiknek az ellátása függhet a járványkezelésre adott nemzetközi támogatástól. Ennyit a Fidesz keresztényi érzületéről.

Hogy idézzem a Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulatának vezérét:

„Jól megmutattuk nekik!”

Gáti Péter

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel Egyszerűen egy ügyről EU Európai Parlament Európai Unió Gáti Péter jegyzet költségvetés Orbán Viktor vélemény vétó Mateusz Morawiecki
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés