Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 16. 22:26

Kovács Zoltán emeli a tétet: szerinte az európai költségvetés vétóját RÁKÉNYSZERÍTIK Magyarországra

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár az M1-en mutatta be, hogy mindent, de tényleg mindent képes megmagyarázni.

Hirdetés

Az európai költségvetés vétóját nem Magyarország okozza, hanem azok, akik előidézték az ehhez vezető helyzetet – jelentette ki Kovács Zoltán az M1 hétfői műsorában.

Magyarország miniszterelnöke egy a magyar parlament által megszabott mandátummal fogadta el júliusban a költségvetésről szóló európai tanácsi megállapodást, ezt a megállapodást rúgta fel most az Európai Parlament és az elnökséget képviselő Németország – közölte a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

Kovács szernt bármi fajta új mechanizmus bevezetése az uniós alapszerződés módosítását igényelné. Vagyis nem lehetséges, hogy az intézmények és a tagállamok egy jelentős része képes megkerülni a jogszabályokat – tette hozzá rázzenéstelen arccal.

Az uniós források kifizetésének ideológiai feltételekhez rendelése annál is inkább felesleges, mert az intézményrendszer most is garanciát szolgáltat arra, hogy csak szabályosan lehet felhasználni az uniós forrásokat, mondta Kovács a NER tizedik évében, és képes volt nem elröhögni magát közben.

Vagyis nem másról van szó, mint egy „politikai ostorról”, amivel azokat akarják megbüntetni, akik nem állnak be a sorba – mondta Kovács Zoltán, és még ezt is kibírta gúnyos röhögés nélkül.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: államtitkár Európai Unió fideszmédia jogállamiság költségvetés kommunikáció Kovács Zoltán M1 Orbán Viktor Orbán-kormány vétó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés