Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 16. 18:04

Pofátlansággal vegyes felelőtlenség, amit a kormány művel az önkormányzatokkal Karácsony Gergely szerint

A budapesti főpolgármester a Facebookon arról írt, hogy Orbánék egy dilettáns, csak a kiváltságosoknak kedvező gazdasági válságkezelés kudarcait próbálják elfedni az önkormányzatok elleni támadásokkal.

Hirdetés

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány el akarja venni az önkormányzatok cselekvőképességét, Budapestet 25 milliárd forintért tennék tönkre, és az önkormányzatok elleni támadások a gazdasági válságkezelés kudarcait akarják elfedni.

Karácsony Gergely hétfőn a Facebook-oldalán

a Závecz Research múlt héten lezárult mérésének eredményét idézte, ami szerint az ellenzék közös listája legyőzné a Fideszt egy most vasárnapi választáson.

A főpolgármester arról írt:

a felmérés eredménye megmagyarázza, miért is bünteti a kormány Budapestet, a budapestieket, az ellenzéki vezetésű városokat.

Továbbá azt „az eszement támadást is, amit a kormány, a Fidesz és e kettőnek jól fizetett kliensei folytatnak az önkormányzatok ellen”.

„Egy dilettáns, rövidlátó, a kiváltságos keveseknek kedvező gazdasági válságkezelés kudarcait próbálják elfedni”

– írta.

Megint az önkormányzatok „amúgy is szétlyuggatott zsebeiben” kutakodnak az egyetlen érdemi bevétellel, az iparűzési adóval való bűvészkedéssel.

Az önkormányzatok cselekvőképességét akarják elvenni most, amikor arra a legnagyobb szükség lenne. Karácsony szerint ha ezt megteszik, veszélyeztetik a közszolgáltatások ellátását a hulladékszállítástól, a tömegközlekedésen át az ivóvízellátásig.

„Pofátlansággal vegyes felelőtlenség” ez attól a kormánytól, ami 25 milliárdért tönkretenné Budapestet, miközben 2500 milliárd forinttól készül megfosztani Magyarországot ostoba hatalomféltésből – írta Karácsony Gergely, arra utalva, hogy sajtóhírek szerint a magyar kormány meg akarja vétózni az uniós költségvetést és a sok ezer milliárdos európai uniós helyreállítási alapot is.

A kormánynak bele kellene törődnie, hogy „az oligarchái nem lophatják tovább” az uniós pénzeket, el kellene fogadnia a jogállami kritériumokat, és az EU előírásának megfelelően az európai válságkezelő segítség 2500 milliárdjának felhasználásába be kellene vonnia az önkormányzatokat

– írta Karácsony Gergely a Facebookon.

(Fotó: MTI/Mónus Márton)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Karácsony Gergely gazdasági válság iparűzési adó járvány járványkezelés koronavírus önkormányzat Orbán Viktor Orbán-kormány válság vírus Budapest Európai Unió felmérés Fidesz jogállamiság támogatás uniós támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés