Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 15. 19:23 Forrás: 444.hu

Ausztria már most tudja, mit csinál a kijárási tilalom feloldása után

Ausztria a kijárási korlátozások feloldása után, december 7-től Szlovákiához hasonlóan tömeges tesztelésbe kezd - jelentette be vasárnap Sebastian Kurz kancellár. A kérdés az, hogy mit lép erre Orbán Viktor, ezt a lépést követi, vagy sem.

Hirdetés

Tegnap jelentette be Kurz, hogy keddtől december 6-ig országos, egész napos kijárási tilalmat rendelnek el, mert a november 3-án életbe léptetett korlátozások nem lassították le a vírus terjedését. (Többé-kevésbé a magyar kormány is ezeket az intézkedéseket vette át.)

Az osztrák kancellár azt mondta, hogy elsőként, december 7-től a tanárokat fogják letelsztelni antigén gyorstesztekkel, majd az egész lakosságot, még karácsony előtt. Így szeretné elérni, hogy az idei karácsony a „lehető legbiztonságosabb” legyen.

A tömeges tesztelés logisztikai feladatait a következő hetekben készítik elő a szövetségi tartományok és a katonai erők segítségével.

Mivel Orbán Viktor miniszterelnök több alkalommal is lenyilatkozta, hogy a magyar kormány számára Ausztria egy laboratóriumnak számít, így felvetődik a gondolat, ezt a lépést is követi-e Magyarország, vagy a különféle szigorítások bevezetéséig jutunk el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ausztria koronavírus Sebastian Kurz teszt járvány pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés