Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 13. 22:12 Forrás: MTI

Az iskolák azonnali bezárását követeli a PDSZ

Péntek este kiadott sajtóközleményében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Országos Választmánya követeli a kormánytól, hogy azonnali hatállyal zárjon be minden magyar közoktatási intézményt.

Hirdetés

A szervezet a közelményben azzal indokolja a követelést, hogy a miniszterelnök „laborjaként” számon tartott Ausztriában keddtől december 8-ig bezárnak az iskolák a járványhelyzet miatt.

A PDSZ szerint Magyarországon sokkal rosszabb a helyzet, mint Ausztriában, ezért indokolt a teljes intézményrendszer azonnali lezárása.

Azt kérik, hogy a zárlat alatt történjen meg a dolgozó átfogó, ingyenes szűrése is és decemberben az iskolákba csak negatív teszt birtokában lehessen belépni.

Azt kérik, hogy a kormány „ne hagyja magára a munkáltatókat és a munkavállalókat: vadászati kiállítás, olimpiai stadion, belgrádi vasút helyett segítse meg őket abból az uniós támogatásból, ami ezt a célt szolgálja.”

  • A járvány miatt otthonmaradó szülőknek táppénzt és kiegészítő, jövedelempótló támogatást követelnek.
  • A felső tagozatok és a középiskolák számára újranyitás helyett a digitális munkarend bevezetését kérik a kormánytól a járványhelyzet teljes időtartamára.
  • Az ovódákban pedig az intézménylátogatási kötelezettség megszüntetését szeretnék elérni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járványkezelés koronavírus-teszt közoktatás PDSZ pedagógus Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete távoktatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés