Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. november 12. 17:46

Magukat házaló kereskedőknek kiadó csalókra figyelmeztet a rendőrség

Házaló árusnak adják ki magukat, de valójában az idős emberek kifosztására szakosodott bűnözők.

Hirdetés

A csalók szőnyeget, illetve ágynemű-garnitúrát kínálnak jó áron, ezzel az ürüggyel jutnak be az áldozatok lakására. Az egyikük ezután eltereli a lakók figyelmélt, alkudozást színlel, míg a másik addig felkutatja a lakásban az értékeket és pénzt, és azokat eltulajdonítja.

Az elkövetők több sértettet is kifosztottak ezzel a módszerrel az utóbbi napokban, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság a következőket kéri az idősektől:

  • Ne engedjenek be házaló árusokat ingatlanjaikba!
  • Ha úgy látják, hogy kedvező ajánlatot kaptak, akkor az árust hívják vissza egy későbbi időpontra, amikor gyermekeik, unokáik vagy szomszédok is ott vannak!
  • Ha vásárolni szeretnének, akkor ne egyedül fogadják az árusokat és soha ne vegyék elő előttük az összes megtakarított pénzüket!
  • Gyanús idegenek látogatása esetén minél pontosan jegyezzék meg külsejüket, hogy személyleírást tudjanak adni róluk, valamint jegyezzék meg gépjárművük rendszámát!
  • Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es ingyenesen hívható segélyhívószámon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csaló csalók Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrség tolvaj
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés