Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Ujhelyi István: Az európai egészségügyi unió biztosítja, hogy minden magyar európai szintű ellátást kapjon
Túl a városon 2020. november 12. 18:05

Ujhelyi István: Az európai egészségügyi unió biztosítja, hogy minden magyar európai szintű ellátást kapjon

A szocialista EP-képviselő szerint a cél, hogy Kübekházán ugyanannyi és ugyanolyan lehetősége legyen hozzájutni egy magyar embernek a minőségi egészségügyi szolgáltatásokhoz, mint például Brüsszelben egy brüsszelinek.

Hirdetés

Az európai egészségügyi unió széleskörű megvalósítása biztosítja, hogy minden európai, így minden magyar is hozzájusson az európai szintű, minőségi egészségügyi szolgáltatásokhoz – jelentette ki Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti  képviselője az EP brüsszeli plenáris ülésének az unió egészségügyi csomagjáról tartott vitája kapcsán kiadott közleményében csütörtökön.

A képviselő közölte,

elindulhat az európai egészségügyi unió kiépítése, azt ugyanis már nemcsak az EP többsége, de az Európai Bizottság is támogatja.

Kiemelte, uniós intézményközi tárgyalások eredményeképpen többmillió euróval emelkedhet az uniós költségvetés egészségügyi kerete, mivel az EP határozott kiállásának köszönhetően

az EU4Health elnevezésű program várhatóan 5,1 milliárd euróval, vagyis mintegy 1800 milliárd forinttal gazdálkodhat.

A hátralévő munkával kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Meg akarok küzdeni azért, hogy Kübekházán ugyanannyi és ugyanolyan lehetősége legyen hozzájutni egy magyar embernek a minőségi egészségügyi szolgáltatásokhoz, mint például egy brüsszelinek.”

A szocialista politikus szerint az európai politikusok többsége egyetért abban, hogy nagyratörőbb uniós egészségügyre van szükség a koronavírus járvány által felszínre hozott rendszerszintű hiányosságok és egyensúlytalanság felszámolására.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy egészségügyi ellátás EU európai egészségügyi unió Európai Parlament Európai Unió MSZP Ujhelyi István
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés