Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 11. 23:11

Tömegelés lett az esti 7 órás boltzár eredménye

Ma volt az első nap, amikor este 7 óráig lehetnek nyitva az üzletek és este 8 órára mindenkinek haza is kellett érnie. A bevásárlóközpontokban a zárás előtt órában a szokásosnál sokkal többen vásároltak.

Hirdetés

Több szigorítás is életbe lépett szerda éjféltől: az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva, és csak a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. 

Minden bizonnyal a szigorítások miatt, szerda este a szokottnál sokkal többen voltak a bevásárlóközpontokban. A Rókusi körúti Tesco parkolója szinte teljesen tele volt egy órával a kötelező zárás előtt. 

Az üzletben rengetegen vásároltak, valamennyi pénztárnál jelentős sorok alakultak ki. A tavaszi bevásárlási lázzal ellentétben azonban nem volt nagyobb felvásárlási láz, a bevásárlókocsik és a kosarak nem voltak csurig pakolva, látszott mindenki csak egy szokásos vásárlásra ugrott be.

A következő 30 napban komoly gondot jelenthet az is, hogy a többség délután 5 és este 7 között 2 óra alatt próbál majd meg bevásárolni, kérdés, hogy egyáltalán lesz-e elég áru ebben az időszakban az üzletekben.

A kijárási korlátozások előtt egyébként voltak olyanok, akik szándékosan az este 7 utáni vásárlást választották, ugyanis ilyenkor kevesebben voltak a boltokban. Kifejezetten felüdülés volt például az éjjel-nappal nyitva tartó Rókusi körúti Tescóban vásárolgatni, mivel a hatalmas hipermarketben elvesztek az emberek.

Ennek most vége.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: boltzár kijárási korlátozás kijárási tilalom
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés