Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 11. 15:26

MÁV-csoport: mindenhol kötelező a maszk

Vonaton, vasútállomáson, pályaudvaron, helyközi és távolsági autóbuszokon, autóbusz-állomásokon, buszmegállókban. Pótdíjat fizet, aki nem hord maszkot, sőt az is, aki nem hordja azt rendesen.

Hirdetés

A járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól általános maszkhordási kötelezettség lép életbe a MÁV-csoportnál: a közlekedési járműveken érvényes maszkviselési kötelezettség mellett, a MÁV és a MÁV-HÉV állomásain és megállóhelyein, valamint a Volánbusz állomásain és megállóiban is kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

Mostantól tehát nemcsak a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és megállóhelyek teljes területén maszkot kell viselniük az utasoknak.

A társaságok újból felhívják a figyelmet, hogy a szabályszegő utasra, amennyiben a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, 8000 forintos pótdíjat szabhatnak ki, illetve ki is zárhatják az utazásból, további ellenszegülés esetén pedig a személyzet rendőri segítséget kérhet, hogy a renitens utassal szemben intézkedjen és feljelenést tegyen.

A közlekedési szolgáltatók továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autóbusz buszmegálló egészségügyi maszk járvány koronavírus MÁV-Start pandémia vasútállomás világjárvány Volánbusz autóbusz-állomás pályaudvar pótdíj
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés