Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 11. 09:28

Gáti Péter: A gyász öt fázisa


Hirdetés

Trump csúfos, de nagyon is megérdemelt választási kudarca igencsak hazavágta lelkileg a magyar jobboldalt. Legyünk most türelmesek a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szorgalmas működtetőivel, hiszen nehéz időszakon mennek keresztül! Néha rendesen hülyét is csinálnak magukból, de az utóbbi napokban tanúsított furcsa viselkedésük mindjárt érthetővé válik, ha megismerkedünk a gyász öt fázisaként ismert modellel, ami a veszteség feldolgozását a következő lépésekre osztja:

  1. Tagadás: A helyzettől teljesen összezavarodott udvari média még most sem meri megírni a választás valódi eredményét, pedig nagy kelletlen már Orbán Viktor is elküldte a gratuláló levelet Joe Bidennek – na persze csak kuruczosan, a régióból utolsóként!
  2. Düh: A NER egyik apró kis csápja, a hiperfüggetlen Szeged365 sajátos elemzéssel (értsd: mérhetetlenül alpári hisztivel) értékelte az eredményeket. Szegény szerző nem nagyon tudta palástolni a miniszterelnök jóslatának beteljesületlensége feletti csalódottságát. Azt javaslom, önök ne szenvedjék végig az írást, itt van helyette egy kiváló összefoglaló.


     
  3. Alkudozás: A Fideszes szellemi holdudvar egy része szinte azonnal az alkudozó fázisba lépett. Volt, aki hipp-hopp kiszámolta, hogy Joe Biden eredménye matematikailag lehetetlen, míg mások azt bizonygatják, hogy a levélszavazatokban nem lehet megbízni, ugyanis túl könnyű velük csalni. Érvelésük szerint a Pennsylvaniában, Nevadában, vagy Arizonában feladott levélszavazatokban nem lehet megbízni, de a Romániából, Szerbiából, Szlovákiából érkezők rendben vannak.
  4. Depresszió: Nemzetünk egy része érthetően csalódott, elkeseredett most. Valójában persze nem az a gond, hogy új elnöke lesz egy messzi országnak, hanem hogy megdőlt egy mítosz. Tévedett a nemzet vátesze, oda a miniszterelnök látnoki képességeibe vetett hit. Felfoghatatlan, hogy az ember, aki percre pontosan meg tudja mondani előre, mikor érnek véget, és mikor csapnak újra a magasba a járvány hullámai (épp az érettségik napján, pont a szuperkupa döntő után!), ekkorát tévedjen. Hiába, az amerikai szavazatszámlálás nem olyan egzakt tudomány, mint a magyar koronavírus statisztika.
  5. Elfogadás: Mint az élet oly sok más területén, Orbán Viktor a gyászban is előttünk jár. Míg pártja valahol az előző négy fázison próbálja átvergődni magát, ő már látja a jó oldalát is Trump kudarcának. Innentől kezdve minden kritika, ami az Egyesült Államokból érkezik, az összes Szabad Európa cikk és lesújtó nemzetközi vélemény hiteltelen – ezek csak Joe Biden bosszúját jelentik, aki nem bírja elviselni, hogy Magyarország miniszterelnöke nem őt támogatta.

Szóval fel a fejjel, hűséges Trumpisták-Orbánisták, amit most éreztek az is elmúlik egyszer, ahogyan elmúlt Trump elnöksége, és ahogyan kétséget kizáróan elmúlik majd a Nemzeti Együttműködés Rendszere is nyomtalanul.

Gáti Péter

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok amerikai elnök amerikai elnökválasztás amerikai elnökválasztás 2020 demokrata Donald Trump elnök elnökválasztás Gáti Péter jegyzet Joe Biden Orbán Viktor republikánus vélemény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés