Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 11. 07:59

Ugocsa non coronat! – Bódi György olvasói levele


Hirdetés

Lemondott a miniszter, aki korruptnak nevezte Bident és fiát. Mármint az észt belügyminiszter, Mart Helme, aki a kampány időszakában korruptnak nevezte Bident és fiát. Azóta pedig Bidenék csalásáról írogat. A főnöke – az észt miniszterelnök, aki gratulált Bidennek az elnöki győzelemhez (nem a jó kampányához!) – szólt neki, hogy na, ne már!

Úgy látszik, hogy az észt miniszterelnöknek volt B terve. Nem tudom, hogy miket tartalmaz a B terv, de azt biztosan tartalmazta, hogy Amerika az amerikaiaké, és tudomásul vesszük, hogy a választók ott hogyan döntenek. Azt sem tudom, hogy az észt miniszterelnök kinek szurkolt az amerikai elnökválasztás során, csak azt tudom, hogy kultúremberhez, reálpolitikushoz illően gratulált a választás győztesének, ahogyan azt Angela Merkel, Emmanuel Macron, Boris Johnson, Mateusz Morawiecki, és mások tették.

Ugocsa non coronat! Ugocsa nem koronáz! – üzente meg a legkisebb vármegye, amikor 1527-ben I. Ferdinánd meghívta a magyar rendeket császári beiktatására. Mi azóta is Ugocsa maradtunk. Nem érdekel bennünket, hogy mások saját vezetőikről hogyan döntenek, nem érdekelnek bennünket a nemzetközi realitások. De arra nagyon érzékenyek vagyunk, hogy Ugocsának ne mondja meg senki, hogy hogyan is illene viselkednie! Mert Ugocsa az ugocsaiaké! Az ugocsok – a türk nép igazolt rokonai – meg hallgatnak. Meddig még? Azt meg érdeklődve várom, hogy amennyiben meghívják Ugocsát Biden elnök beiktatására, vajon mit üzenünk?

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok amerikai elnök amerikai elnökválasztás amerikai elnökválasztás 2020 Bódi György elnök elnökválasztás gratuláció Joe Biden lemondás olvasói levél
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés