Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 11. 00:11

Videóüzenetet küldött Angyalföldnek Joe Biden, amikor felavatták a kerületben barátja, Tom Lantos szobrát

Tóth József, Budapest XIII. kerületének polgármestere Facebook-oldalán két exkluzív dokumentummal köszönti az Egyesült Államok megválasztott elnökét: Joe Biden ugyanis levélben és videóüzenetben is köszöntötte a kerületet.

Hirdetés

Tom Lantost, Kalifornia állam magyar származású néhai demokrata szenátorát bizalmasának, szellemi támaszának, tanárának tekintette Joe Biden. A frissen megválasztott amerikai elnök mindig örömmel emlékezett vissza arra, amikor a Balatonnál beszélgettek, de arra is, hogy Tom, soha, soha, de soha nem nyugodott, mindig vigyázta az üvegtörékeny civilizációnkat – fogalmazott egy frissen megjelent videóüzenetben, amelyet korábban Budapest XIII. kerületének küldött, akkor, amikor Tom Lantosnak szobrot állított Angyalföld.

Joe Biden megválasztása alkalmából Tóth József, Budapest XIII. kerületének polgármestere Facebook-oldalán ezzel a videóüzentettel köszöntötte a demokraták elnökjelöltjét, és megosztotta azt a levelet is, amelyet Joe Biden küldött Angyalföldnek, amikor sétányt neveztek el Tom Lantosról. Tóth József ezt írta a videóhoz Facebook-oldalán:

„Joe Biden megválasztott elnök története igazi amerikai sztori. Nehezen feldolgozható személyes drámákon és politikai kudarcokon keresztül vezetett az útja, hogy végül elérjen oda, ahol a legtöbbet tud tenni az értékekért, amelyekben hisz. Az egykori Berzsenyis diák, a holokausztot túlélt, majd Amerikában komoly politikai karriert befutó Tom Lantos családjától tudom, hogy barátjuk, Joe Biden számára az elnöki pozíció küldetés és szolgálat. Győzelme bebizonyította, hogy igenis számít a karakter, hogy milyen ember az, aki vezetőként támogatást kér.

Kamala Harrissel, az első női alelnökkel együtt sokat tehetnek azért, hogy a kirekesztés és gyűlölködés helyett újra az elfogadás és összetartozás legyen az irányadó. Hogy példamutatásukkal ne a minden emberben megbújó irigység, az önzés, a hazugság és a rossz, hanem az odafigyelés, a segítés és a jó kerekedjen felül. Joe Bidennel sokat nyerhet a világ, és sokat nyerhet legfőbb szövetségesként Európa. Az igazbeszéd, az egyetemes emberi jogok védelme és a klímaváltozás kezelése, a normalitás kapott új esélyt. Magyarország ehhez a klubhoz tud kapcsolódni. Bízom abban, hogy Biden példáját követjük mi, magyar politikusok is és képesek leszünk mindannyian a nemzeti érdeket, gyermekeink, unokáink jövőjét saját önös érdekeink elé helyezni. Magyarország Joe Biden személyében – Tom Lantos örökségeként – saját nagykövetet kapott a Fehér Házban. A mi döntésünk, hogy élünk vele vagy harcolunk ellene.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: amerikai elnök amerikai elnökválasztás amerikai elnökválasztás 2020 Budapest demokrata elnök Joe Biden Angyalföld Tom Lantos Tóth József
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés