Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. november 10. 09:03 Forrás: Szeged Televízió

Szécsényi Rózsa az iparűzési adó elvételéről: Agyament ötlet

Az önkormányzatoknak mostanra az egyetlen érdemi bevételi forrásuk a helyi iparűzési adó maradt. Ennek az elvételére készül Orbán Viktor, az iparkamarával közösen.

Hirdetés

A vállalatok terheinek enyhítése érdekében a Magyar Iparkamara elnöke egy javaslatot tett le a miniszterelnök asztalára, amelyben a járványügyi helyzet okozta nehéz helyzet miatt kéri, hogy egy éven át ne kelljen iparűzési adót fizetniük a cégeknek, vállalkozásoknak. Ez viszont az önkormányzatiság végét jelentheti – jelentette ki Szeged gazdasági alpolgármestere, hiszen a településeket ezzel megfosztanák szinte a teljes bevételüktől.

– A helyi iparűzési adó az egyetlen bevétele az önkormányzatnak, amelyet közfeladatok ellátására fordít, ezt megsarcolni aláírása annak, hogy az önkormányzatiság megszűnt – mondta Szécsényi Rózsa.

Parragh László iparkamarai elnök viszont úgy látja, az önkormányzatoknak is részt kell vállalniuk a koronavírus-járvány miatt a közös tehervállalásból.

Nézzék meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: iparűzési adó járvány koronavírus Orbán Viktor pandémia Parragh László Szécsényi Rózsa Szeged Televízió világjárvány Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés