Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A megbízott, a referens és az állatorvos: hárman is aspirálnak arra, hogy piacigazgatók legyenek
Szegeden 2020. november 9. 12:52

A megbízott, a referens és az állatorvos: hárman is aspirálnak arra, hogy piacigazgatók legyenek

Hat év után október elsején – családi okokra hivatkozva – távozott a Szegedi Városkép és Piac Kft. éléről Németh István. A közgyűlés pályázatot írt ki a piac vezetésére. A jelentkezési határidő végéig három aspiráns adta be pályázatát: a megbízott piacigazgató, a polgármesteri hivatal tanácsnoki referense és a megyei szakállatorvos.

Hirdetés

A közgyűlés által kiírt pályázat szerint a győztes aspiráns megbízatása december első napján veszi kezdetét és határozatlan időre szól. Október 25-ig, a beadási határidőig összesen három érvényes pályázat érkezett, amelyekről a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság véleményének figyelembevételével hoz majd döntést a polgármester.

Rácz Attila megbízottként vezeti a piacot, folytatni szeretné a munkát

Beadta pályázatát Rácz Attila, aki jelenleg megbízottként irányítja a piac és a városkép divízió működését.

A 38 éves programozó matematikus és kommunikációs szakember 2014 novembere óta igazgató-helytettesként irányította a piac működését, 2015 decemberétől pedig a Cserepes Sori Piac Kft. ügyvezető igazgatói teendőit ellátja. Korábban dolgozott az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban, a Miniszterelnöki Hivatalban és az Országgyűlés Hivatalában is.

Pályázatában fontos célként jelölte meg, hogy azokat a fiatalokat is megszólítsa, akik eddig nem jártak Szeged éléskamrájába vásárolni. Fontos feladatának tekinti, hogy megőrizze, sőt növelje a szegedi piacok forgalmát, valamint fontos célnak tekinti a környezettudatos szemlélet és magatartás erősítését a vásárolókban és az eladókban egyaránt, ezért tervei között szerepel a műanyagok és a környezetre káros csomagolóanyagok fokozatos kiszorítása a piacról, de biorészleg kialakítását is tervezi.

A városi rendezvényeket is szervező városkép divízióval kapcsolatban azt írtja pályázatában, hogy fontosnak tartja a Szegedi Karácsonyi Hetek megrendezését az idén is, amennyiben azt a járványügyi szabályok lehetővé teszik, mert ez a divízió szenvedte el eddig a legnagyobb veszteséget a járvány miatt.

Hosszú távú célként említi meg az idén kezdődött Szeged Főutcája a Tisza rendezvénysorozat további fejlesztését.

Mellár Tamás klasszikus piacból agórát teremtene a Mars téren

Mellár Tamás 34 éves okleveles közgazdász, vállalkozó-menedzser mérnök, jelenleg a polgármesteri hivatal tanácsnoki referense is benyújtotta pályázatát a piac vezetésére.

Szakmai pályafutását innovációs tanácsadóként kezdte, majd pályázatok megtervezésével, megvalósításával és azok projektmenedzsmentjével foglalkozott.  

Pályázatában többek között arról ír, hogy a jelenlegi vásárlók megtartása mellett ő is fontosnak tartja a piaclátogatók számának növelését, ezért a Mars teret klasszikus piacból találkozási hellyé szeretné átalakítani.

Elengedhetetlennek tartja a városi kispiacok látogatottságának növelését, de a bérbeadási tevékenységet is növelni szeretné. Hosszútávon családi programok szervezésével szeretne minél több szegedit a piacra csábítani.

A városkép divízióval kapcsolatban ő is fontosnak tartja a karácsonyi vásár idei megszervezését is, a jövőben pedig fesztivál  jellegű, többnapos programok szervezésében gondolkodik.

Szendrei Gábor a Tiszán víziparádét, a hídon majorettversenyt rendezne

A harmadik pályázó Szendrei Gábor, aki jelenleg a Csongrád- Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály megyei szakállatorvosa.

Vezetői programjában a folyamatosságot és a megújulást, valamint a kölcsönösen előnyös együttműködés fontosságát hangsúlyozza.

Gazdasági terveit két változatban – a válság helyzetre és a normál működésre – is kidolgozta.

Elképzelései között szerepel többek között a Mars téri piacra való behajtás és a parkolás felülvizsgálata, a parkoló bejáratának módosítása, az érintőkártyás és mobiltelefonos fizetés bevezetése, valamint a parkolási díjak felülvizsgálat is.

A dolgozói elkötelezettség erősítésére Cég Napot szervezne, és célul tűzte a ki a dohányzás mentes munkahely megteremtését is.

A városkép divíziónál néhány új rendezvényt is bevezetne, ilyen lenne a tiszai víziparádé, vagy a március 15-i katonai parádé, de hagyományteremtő szándékkal majorett versenyt is rendezne a Belvárosi hídon, valamint Adventi Varázslat néven megújítaná a karácsonyi vásárt.

A pályázatokról a határozatot – a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság tagjai véleményének figyelembevételével, a vészhelyzet kihirdetéséről szóló kormányrendelet alapján Botka László polgármester hozza meg.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állás Botka László pályázat Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság Szegedi Városkép és Piac Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés