Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Megzenésített versekkel érkezik Lackfi Dorottya és Sinha Róbert a Somogyi-könyvtárba
Művház 2020. november 9. 09:59

Megzenésített versekkel érkezik Lackfi Dorottya és Sinha Róbert a Somogyi-könyvtárba

Lackfi Dorottya és Sinha Róbert zenés irodalmi műsorának ad otthont kedden délután 5 órától a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasója. Az est programjában a megzenésített versek mellett népdalfeldolgozások is helyet kapnak.

Hirdetés

A Somogyi-könyvtár közösségi tereibe gyakorta érkeznek művészvendégek. November 10-én, kedden délután 5 órától a könyvespolcok ölelte tér ismét zenei élményeket kínál. Ezúttal Lackfi Dorottya és Sinha Róbert zenés irodalmi műsorára várják az érdeklődőket.

Az est programjában egymást követik a gitárkísérettel előadott dalok a világzene és az igényes könnyűzene határáról. Ezek jórészt Lackfi János ismert, Sinha Róbert által megzenésített versei, valamint magyar népdalfeldolgozások, amelyek néha klasszikus beütéssel, máskor bossa nova vagy keringő ritmusban, vagy éppen rockzenei ihletésű akkordokkal, gyors tempóban kísérve szólalnak meg.

Lackfi Dorottya énekelni tanul a Kőbányai Zenei Stúdióban, ahonnan a magyar könnyűzenei és jazzélet számos kiválósága került már ki. Saját dalainak zenéjét és szövegét is ő írja, két önálló stúdiófelvétele megtekinthető a világhálón.

Sinha Róbert a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett klasszikus gitárművész diplomát 2006-ban. Az elsősorban kiemelkedő világzenei produkciói révén ismertté vált művész az utóbbi években rangos hazai helyszínek mellett fellépett többek között New Yorkban, Párizsban, Brüsszelben, Delhiben, és Hágában is.

A program ingyenes, de a részvételhez regisztráció szükséges, mert a járványügyi szabályok miatt csak meghatározott számú nézőt fogadhat rendezvényeire a könyvtár.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Somogyi-könyvtár irodalmi est Lackfi Dorottya programajánló Sinha Róbert zene
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés