Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 8. 17:32

Parragh László új javaslata még nehezebb helyzetbe hozza az önkormányzatokat

A miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével találkozott, hogy megbeszéljék, hogyan lehetne enyhíteni a koronavírus okozta gazdasági válság hatásait.

Hirdetés

Orbán Viktor azt kérte a kamarától, hogy tegyenek a kis- és közepes vállalkozásokat segítő javaslatokat. A találkozót követően Parragh László az RTL híradónak nyilatkozott, mint elmondta:

a társasági adó csökkentését és az iparűzési adó felfüggesztését javasolta Orbán Viktornak.

 

Az iparűzési adót a vállalatok nem az államnak, hanem a helyi önkormányzatoknak fizetik meg, vagyis a kamara elnöke és a miniszterelnök azt találták ki a koronavírus okozta gazdasági problémák megoldására, hogy felfüggesztik a települések egyik legfontosabb bevételi forrását.

Pedig nyilvánvalóan lennének más eszközök is a kezükben a cégek támogatására. Például visszavonhatnák a közelmúltban indokolatlanul megszigorított KATA szabályozást. Sőt, akár segíthetnék is a kis- és középvállalkozásokat azzal a pénzzel, amit a járványhelyzet alatt költ a kormány olyan dolgokra, mint például:

Valószínűleg lett volna tehát mozgástér más forrásból segítséget nyújtani a cégeknek, de Parragh szerint ez mégis az önkormányzatok bevételeinek drámai csökkentésével oldható meg legjobban. Még annak ellenére is, hogy a településektől a kormány már elvette a közösségi közlekedési támogatást és az újra bevezetett ingyenes parkolással is nehéz anyagi helyzetbe hozta őket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adó gazdasági válság iparűzési adó járvány koronavírus közpénz önkormányzat Orbán Viktor Parragh László
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés