Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 8. 08:45

Trump a Twitteren: Nagy előnnyel nyertem!

Szombat estére már egyértelművé vált, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok 46. elnöke, de Donald Trump még szemmel láthatóan nem hajlandó elfogadni a vereséget – erről árulkodik az este folyamán megosztott utolsó három tweetje is.

Hirdetés

Az elnök utoljára azt írta, 71 ezer érvényes szavazatot szerzett a választáson, többet mint bármelyik hivatalban lévő elnök.

Ez így is van, csakhogy:

  • Joe Biden 75 millió voksot kapott, ezzel pedig ő a csúcstartó az amerikai elnökjelöltek között. Mindketten a magas részvételnek köszönhetően tudták megdönteni az Obama által felállított korábbi rekordot – ő 2008-ban 69 millió voksot kapott.
  • Trump minden jel szerint veszített, pedig a hivatalban lévő elnököket az Egyesült Államokban jellemzően újraválasztják. Az elmúlt száz évben csak ötször fordult elő, hogy nem választották újra az amerikai elnököt, ha elindult a választáson (idősebb Bush, Carter, Ford, Hoover és Taft vallottak így kudarcot).

Nem sokkal korrábban még arról írt a twitteren, hogy megnyerte a választást, de "rossz dolgok" történtek a szavazás során, a megfigyelőit nem engedték be a számlálásra, és több millió levélszavazat-csomagot kaptak olyanok, akik nem is igényeltek ilyet.

  • A Twitter ezt a bejegyzést figyelmeztető üzenettel láttal el, ami szerint a választási csalásra vonatkozó állítások egyelőre vitatottak.

Magyar idő szerint szombat délután pedig Trump még egyszerűen csak ennyit üzent a követőinek:

"Megnyertem ezt a választást, nagy előnnyel!"

  • A Twitter már ezt a bejegyzést is figyelmeztetéssel látta el, mert a választási eredményt hivatalosan még nem erősítették meg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: amerikai elnökválasztás Donald Trump Egyesült Államok Joe Biden
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés